Theaterfestival Boulevard 2016

Theaterfestival Boulevard: Den Bosch barst uit zijn voegen

Projectnaam Theaterfestival Boulevard 2016
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Podiumkunsten
Aanvrager Stichting Theaterfestival Boulevard
Bijdrage van Fonds 21 € 50.000

Met een gedurfd en gevarieerd aanbod van Nederlandse en internationale podiumkunstenaars barst Den Bosch in de zomer weer uit zijn voegen tijdens Theaterfestival Boulevard. Elf augustusdagen lang neemt het festival de stad over met theater, dans, muziektheater, straattheater, muziek en kunstvormen die het publiek willen verrassen. Het festival is er voor iedereen, jong en oud.

Locatievoorstellingen

Kenmerkend voor Theaterfestival Boulevard zijn de locatievoorstellingen. Zo vinden er voorstellingen plaats midden in een natuurgebied, in wijken, winkels, leegstaande panden en andere verrassende plekken die Den Bosch rijk is. Nieuw dit jaar is het festivalhart in het Josephkwartier, op een steenworp van het centrale festivalplein. Tijdens het festival is het ingericht als ontmoetingsplek, waar makers, spelers en het publiek samen kunnen komen en met elkaar in dialoog kunnen gaan. Ook zijn er voorstellingen die speciaal interessant zijn voor mensen met een auditieve of visuele beperking.

Wereldpremière

Op het programma van het festival staan ruim 125 voorstellingen en andere things-to-do. Bezoekers kunnen onder meer naar voorstellingen van Akram Khan, Milo Rau, Jan Martens, Lizzy Timmers Groep en Le Mouton Noir. Theaterfestival Boulevard is ook het toneel van maar liefst 23 premières, waaronder een wereldpremière van Compagnie Marie Chouinard. De Canadese danseres en choreografe Chouinard behoort tot de absolute wereldtop. Haar voorstelling Hieronymus Bosch: The Garden of Earthly Delights is geïnspireerd op Bosch’ meesterwerk De Tuin der Lusten.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Theaterfestival Boulevard sluit goed aan bij de voorwaarden van Fonds 21. Het is een meerdaags festival met een kwalitatief goede programmering met veel jongere makers. De organisatie heeft oog voor de ontwikkelingen in het veld en is voortdurend op zoek naar samenwerkingen. Het festival is verspreid over verschillende locaties en bereikt door de veelzijdige programmering een breed publiek.


Projecten

>
>