SchuldHulpMaatje Jong

Samen schulden te lijf

Projectnaam SchuldHulpMaatje Jong
Pijler
Aanvrager SchuldHulpMaatje Nederland
Bijdrage van Fonds 21 € 65.300

Wie kleine schulden heeft en geen inkomen, staat vaak zelden op het netvlies van de regulieren schuldhulpverlening. Maar wat klein begint, kan makkelijk een groot probleem worden. De mensen van SchuldHulpMaatje proberen te voorkomen dat mensen onnodig in de schulden raken of dat de schulden zich herhalen, vooral bij jongeren. Een SchuldHulpMaatje neemt niet het werk over van professionele hulpverleners, maar biedt persoonlijke ondersteuning in nauwe samenwerking met de Sociale Dienst en maatschappelijke organisaties.

Speciaal voor jongeren

SchuldHulpMaatje werkt op landelijke schaal aan het begeleiden van mensen die te maken hebben met schuldenproblematiek. Inmiddels zijn er meer dan 1400 maatjes actief die onder meer jongeren tussen de 16-25 jaar op weg helpt. Met de financiële ondersteuning van Fonds 21 wordt de opleiding van 50 maatjes mogelijk gemaakt die speciaal voor jongeren wordt ingezet.

 

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Dit landelijke project past goed bij het thema Omgaan met Geld binnen de pijler Jongeren & Maatschappij. Het project werkt preventief en gaat duurzame relaties aan, met name daar waar jongeren vaak niet ondersteund worden of waar ze niet uit zichzelf om hulp vragen.


Projecten

>
>