International Film Festival Rotterdam (2023 - 2024)

Rotterdam filmstad

Projectnaam International Film Festival Rotterdam (2023 - 2024)
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Film, Mediakunst & Digitale Cultuur
Aanvrager International Film Festival Rotterdam
Bijdrage van Fonds 21 € 250.000
€ 250.000

International Film Festival Rotterdam (IFFR) is een van de grootste filmfestivals van de wereld. Met een divers filmprogramma dat bestaat uit zo’n 570 lange, middellange en korte films uit bijna negentig landen, een uitgebreid randprogramma en educatieprogramma, en 340.000 bezoekers is het festival een belangrijk platform voor de presentatie van nieuwe ontwikkelingen in de filmsector. IFFR 2023 opent met Munch, Henrik Martin Dahlsbakkens essay over het leven en de kunst van Edvard Munch.

 

Fonds 21 is hoofdpartner van IFFR voor de edities 2023 en 2024.

Aandacht voor educatie

IFFR biedt een omvangrijk en gevarieerd programma van speelfilms, documentaires, korte films en aan film grenzende beeldende kunst. Het programma is onderverdeeld in de secties  Bright Future, Harbour, Limelight, Short & Mid-length en RTM. Naast het reguliere filmprogramma organiseert het festival een groot aantal evenementen, waarbij publiek en filmmakers elkaar ontmoeten. Zo vinden er op de verschillende festivallocaties onder meer zaalgesprekken, lezingen, debatten, talkshows en live-performances plaats. Als hoofdpartner steunt Fonds 21 de programmering van het festival, waarbij publieksontwikkeling, educatie en verbinding met de stad Rotterdam centraal staan. Jongeren krijgen een stem binnen IFFR met eigen programma’s en communicatiekanalen. Ook is er een educatief traject voor mbo-studenten, waarbij ze onder meer hun eigen festival organiseren. Daarnaast biedt IFFR een gedifferentieerd educatieprogramma aan voor alle onderwijsniveaus, van primair tot voortgezet onderwijs, van speciaal onderwijs tot hbo en wo. 

“IFFR bewijst dat een artistieke signatuur niet in tegenspraak hoeft te zijn met het bereiken van een groot en divers publiek”, zegt Henk Christophersen – Algemeen Directeur van Fonds 21. “Het grote publieksbereik, de kwaliteit van de programmering en de sterke focus op educatie in het algemeen en het mbo in het bijzonder maken dat Fonds 21 zich met plezier als hoofdpartner aan dit festival verbindt.”
— Henk Christophersen - Algemeen Directeur Fonds 21

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

IFFR is het grootste filmfestival van Nederland en toont de laatste ontwikkelingen in de filmsector. Het festival kiest voor nieuw filmtalent naast gevestigde regisseurs met een onafhankelijke en vernieuwende signatuur. Daarbij  geeft het festival alle ruimte aan cineasten of kunstenaars die grenzen verkennen en overschrijden. Fonds 21 ondersteunt de publieksprogrammering van het festival waarbij wij speciale aandacht vragen voor publieksontwikkeling, educatie en verbinding met de stad Rotterdam.

Data en locaties

IFFR 2023 vindt plaats van 25 januari tot en met 5 februari op verschillende locaties in Rotterdam.


Projecten

>
>