Holland Festival (2022 - 2023)

Internationaal podiumkunstenfestival

Projectnaam Holland Festival (2022 - 2023)
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Podiumkunsten
Aanvrager Holland Festival
Bijdrage van Fonds 21 € 300.000
€ 300.000

Het Holland Festival bestaat dit jaar 75 jaar en viert dat met een veelzijdig programma met theater, muziek, dans, opera, muziektheater en multidisciplinaire voorstellingen van over de hele wereld. Het festival werkt voor deze jubileumeditie samen met twee associate artists: de Frans-Beninse zangeres Angélique Kidjo (1960) en de Duitse theaterregisseur Nicolas Stemann (1968). Van beiden is nieuw en recent werk te zien, onder meer Yemandja van Kidjo en Der Besuch der alten Dame van Stemann.

 

Fonds 21 steunt het Holland Festival met een tweejarige toekenning voor 2022 en 2023.

Klimaatverandering

Uit het werk van Kidjo en Stemann blijken verschillende gedeelde interesses, waaronder hun bezorgdheid over klimaatverandering. Met Mother Nature wil Angélique Kidjo ons inspireren om na te denken over onze band met moeder aarde en hoe dierbaar deze planeet ons is. Voor het album ontving Kidjo een Grammy. Het thema van deze festivaleditie komt ook terug in het werk van Nicolas Stemann. Zo speelt de voorstelling Kein Licht. zich af direct na een kernramp.

 

In dit jubileumjaar is ook veel aandacht voor kunstenaars die het festival langere tijd in hun carrière volgt. Componist en regisseur Heiner Goebbels presenteert zijn nieuwe compositie A House of Call. Het Nationale Ballet eert choreograaf Hans van Manen met een Hans van Manen Festival en Arno Schuitemaker presenteert 30 appearances out of darkness.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Holland Festival is een festival van bewezen artistieke kwaliteit. Het toont actueel en internationaal werk aan een groot publiek en zoekt actief naar manieren om het festival voor een nieuw publiek toegankelijker te maken,. Het programma en de contextprogrammering winnen aan actualiteit door de bijdrage van de twee associate artists.

Data en locaties

Het Holland Festival is te zien op meerdere locaties in Amsterdam en duurt van 3 tot en met 26 juni 2022.


Projecten

>
>