Als het anders loopt

Multidisciplinair muziektheater over verdwalen in de zorg

Projectnaam Als het anders loopt
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Podiumkunsten
Aanvrager Stichting Het Houten Huis
Bijdrage van Fonds 21 € 15.000

Als Het Anders Loopt is een multidisciplinaire muziektheatervoorstelling (9+ jaar) over de zorg, over verdwalen in een medisch circuit en de impact daarvan. Het is muziektheater vol beeldende poëzie en dans, waarin acteurs met een fysieke en/of mentale beperking en jonge professionele dansers en acteurs samen op het podium staan en een wereld vol tegenslag en hoop verbeelden.

Wachtkamer

De voorstelling neemt je mee naar een wachtkamer waar niemand wil zijn. Een plek waar muren bewegen, mensen wankelen en tóch sterk blijven. Een gevoelig onderwerp, een bewegend decor, livemuziek en een minimum aan woorden vormen de ingrediënten voor de voorstelling.

Iedereen kan hier terecht komen, zegt mijn vader. Hij vult een oneindige stapel formulieren in en ik moet stil zijn. Het duurt al zeker honderdtien uur. Er is een hoge balie, met daarachter twee blauwe latex handen. Ze zeggen wat we moeten doen, maar ik begrijp het niet. Mensen komen en gaan. Een meisje aan een infuus danst zo licht, ik denk dat ze kan vliegen. In haar ogen drijven zomerwolken. De jongen die net naast me zat heeft geen armen en benen, maar hij kan alles. Met hem kun je lachen. Je kunt hier ook verdwalen. Door de gangen loopt een vrouw met zo’n zwaar, groot hoofd dat ze bijna omvalt. En ik, ik ben gewoon anders. Dat is juist goed, zegt mijn vader. Er is al zo veel hetzelfde.
—Als Het Anders Loopt

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Als Het Anders Loopt is een coproductie van Het Houten Huis, Plan d- en Club Guy & Roni’s Poetic Disasters Club. De productie, in regie van Elien van den Hoek, heeft een landelijk bereik voor een doelgroep vanaf 9 jaar. De voorstelling komt tot stand met verschillende acteurs met een beperking . Daarmee draagt de productie bij aan meer begrip en inclusie.

Data en locaties

De voorstelling Als Het Anders Loopt is te zien tot en met eind april in theaters door het hele land.


Projecten

>
>