Moord met een grote M

Hilarische en scherpe satire over moordcomplot

Projectnaam Moord met een grote M
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Podiumkunsten
Aanvrager De Spelersfederatie
Bijdrage van Fonds 21 € 35.000

De theatervoorstelling Moord met een grote M is een hilarische en scherpe satire voor de grote zaal over het moordcomplot op Julius Caesar. In 48 v Chr. werd hij door de senaat aangesteld als dictator, maar men vreesde dat hij te veel macht naar zich toe zou trekken. De moord op hem wordt gezien als een moord op de dictatuur, dolkstoten uitgedeeld door een democratie die zich bedreigd voelt. Maar na zijn dood vervalt het Romeinse rijk in chaos en burgeroorlog. Moord met een grote M is een productie van het nieuwe spelersensemble De Spelersfederatie en komt tot stand in coproductie met ITA en de Theatertroep.

Recht en rechtvaardigheid

Moord met een grote M is een 'whodunit' in een oud-Romeins decor. De voorstelling is een krimi meets Romeinse tragedie meets komedie meets politieke thriller. De voorstelling onderzoekt de complexiteit van machtsverhoudingen en het spanningsveld tussen recht en rechtvaardigheid.. Het is een historisch verhaal maar ook een parabel over onze moderne tijd en de staat van onze eigen politiek.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Moord met een grote M is de eerste productie van een nieuw spelersensemble dat zich toelegt op komedie en Nederlands repertoire in de grote zaal. Het is een samenwerking van De Spelersfederatie met Pieter Kramer, Don Duyns en Wart Kamps. De voorstelling richt zich op families en kinderen vanaf 12 jaar en heeft een groot landelijk bereik.

Data en locaties

Moord met een grote M gaat op 15 maart in première in het Internationaal Theater Amsterdam. Daarna volgt een landelijke tournee.


Projecten

>
>