9 weeks from now

Danstheatervoorstelling over gender

Projectnaam 9 weeks from now
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Podiumkunsten
Aanvrager Connecting Dance Company (van het Noorden)
Bijdrage van Fonds 21 € 20.000

9 Weeks From Now is een multidisciplinaire danstheatervoorstelling van Teddy’s Last Ride over de eerste negen weken na de conceptie en de reis van het opgroeien. De voorstelling gaat over wie je bent, hoe je gezien wordt door de maatschappij op basis van het geslacht dat je is toegewezen en wie je wilt of moet zijn. De avondvullende voorstelling verkent de sociale codes met betrekking tot genderkwesties en heeft tot doel licht te schijnen op de verschillende nuances en perspectieven van mannelijkheid en vrouwelijkheid binnen de westerse geschiedenis en onze hedendaagse samenleving. De voorstelling is geschreven en geregisseerd door Andy Smart.

genderidentiteit

In de eerste negen weken na de conceptie is het biologisch niet mogelijk vast te stellen of het embryo mannelijk of vrouwelijk wordt, of x. Negen weken later zal worden uitgemaakt of het een jongen of een meisje wordt als een blanco blad dat vrijwel onmiddellijk door de buitenwereld roze of blauw wordt gekleurd. In 9 Weeks From Now worden drie individuen geconfronteerd met de reis van de veilige staat in de warme baarmoeder naar de realisatie van het uniek, anders, 'goed' of 'fout' zijn. De centrale vraag die Teddy’s Last Ride samen met het publiek wil onderzoeken is hoe je jezelf verhoudt tot de thematiek van genderidentiteit.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Teddy’s Last Ride is een collectief van makers met een jongere carrière dat hun voorstellingen inzet als middel om actuele thema's bespreekbaar te maken. Daarmee past het goed binnen het beleid van Fonds 21. 9 Weeks From Now is een voorstelling met een landelijke speellijst over genderidentiteit. Door een combinatie van verhalende dans en popmuziek vertalen de makers het thema naar een zinvolle en behapbare voorstelling waarbij het publiek actief wordt betrokken.

Data en locaties

9 Weeks From Now gaat op 22 april in première in het Grand Theatre in Groningen. Daarna volgt een landelijke tournee.


Projecten

>
>