Glass on the Roof

Amstel Quartet viert verjaardag van Philip Glass

Met Glass on the Roof viert het Amstel Quartet samen met Anthony Fiumara, DJ Kypski en Pascal Meyer de 80ste verjaardag van de Amerikaanse componist Philip Glass. Het concert wordt uitgevoerd in de sfeer van Philip Glass’ vroegere loft-concerten in New York. Het saxofoonensemble laat met Glass on the Roof het beste van Glass horen en combineert dat met werk van componist en Glass-liefhebber Anthony Fiumara. DJ Kypski verbindt de verschillende composities aan elkaar, zodat de avond als één lange remix verloopt. Met het theatrale concert Glass on the Roof wil het Amstel Quartet de muziek van Glass haar unieke plaats teruggeven, zonder een verhaal te vertellen, maar juist door een beroep te doen op de verbeelding  van de luisteraar.

Terug in de tijd

Met Glass on the Roof reist het Amstel Quartet terug in de tijd, naar de loft-concerten in het New York van de jaren zestig. Deze optredens kenmerkten zich door kruisbestuivingen tussen componisten, beeldend kunstenaars en dansers. Ook voor Glass on the Roof wordt samengewerkt met artiesten en kunstenaars uit verschillende disciplines. Zo wordt het saxofoonkwartet bijgestaan door toetsenist Pascal Meyer, DJ Kypski en componist Anthony Fiumara. Jos van Kan tekent voor de visuals en de mise-en-scène van de avonden. Tot slot vormen de abstracte straatfoto’s van Ties Mellema de hedendaagse tegenhanger van de vloeistofprojecties uit vroeger tijden.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Het Amstel Quartet is een ensemble dat bestaat uit een stel muzikale alleskunners die sterke en bijzondere artistieke keuzes maken. Glass On The Roof is de bijdrage van het ensemble aan de wereldwijde festiviteiten rond de 80-jarige verjaardag van Philip Glass. Het project heeft een landelijk bereik en bestaat deels uit nieuw werk. De bijdrage van DJ Kypski zal naar verwachting een toegevoegde waarde hebben, inhoudelijk, maar ook voor het te bereiken publiek.

Data en locaties

Glass on the Roof heeft een landelijke speellijst en is op 22 april voor het eerst te zien in de Stadsgehoorzaal in Leiden. Ga voor de volledige speellijst naar: www.amstelquartet.nl


Deze projecten ontvingen eerder steun van Fonds 21Bekijk meer projecten

Tweetakt 2017

Multidisciplinair kunstenfestival voor alle leeftijden

Tweetakt is een multidisciplinair kunstenfestival voor alle leeftijden, maar met name voor kinderen en jongeren, in Utrecht en Fort Ruigenhoek in Groenekan.

Bekijk project

Movies that Matter Festival 2019

Filmfestival over mensenrechten

Movies that Matter is een internationaal filmfestival in Den Haag met de focus op films en debat waarin mensenrechtenkwesties centraal staan.

Bekijk project