Beauty en het Beest

Beauty en het Beest

Projectnaam Beauty en het Beest
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Podiumkunsten
Aanvrager Maas theater en dans
Bijdrage van Fonds 21 € 30.000

Beauty en het Beest van Maas Theater en Dans is een liefdesverhaal met acrobatische dans en meerstemmige zang voor iedereen vanaf 8 jaar. Het muzikaal theaterspektakel vertelt het verhaal over een dapper meisje en een verwende prins, met twee jaloerse zussen, grappige bediendes, magische goocheltrucs, een zingend bos en een groep heldhaftige kinderen. Beauty en het Beest is een coproductie met Stadsschouwburg Utrecht en het Nederlands Kamerkoor.

 

Familievoorstelling

Beauty en het Beest is een coming of age-verhaal voor kinderen die verder durven te kijken dan de buitenkant. De voorstelling gaat over Beauty die, rennend achter een gouden bal, verdwaalt in de bevroren wereld van het beest. Ze moet aardbeien plukken in de sneeuw, slapen bij een poel, uren dansen op het mos, totdat het monster een prins wil worden. Gelukkig wordt ze daarbij geholpen door een groep kinderen die ook door het bos dwaalt. Beauty en het Beest is geregisseerd door Moniek Merkx en wordt gespeeld door acht acteurs/dansers van Maas, acht zangers van het Nederlands Kamerkoor en acht jongeren (12 t/m 18 jaar) uit iedere speelstad. Het educatietraject van de voorstelling bestaat uit workshops in Amsterdam en Rotterdam en is geschikt voor zowel scholen als voor het publiek in het theater.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

De voorstelling Beauty en het Beest is een bijzondere samenwerking tussen Maas, het Nederlands Kamerkoor en Stadsschouwburg Utrecht. Er wordt in het jeugdtheater weinig voor de grote zaal geproduceerd, de voorstelling is dus een aanvulling op het aanbod. Met de landelijke tournee van 49 voorstellingen, de deelname van acht jongeren in elke speelstad en het educatieprogramma bereikt het project een groot en breed publiek.

Data en locaties

Beauty en het Beest gaat op 21 december in première in de Stadsschouwburg in Utrecht. Daarna volgt een landelijke tournee.


Projecten

>
>