campagnebeeld van de voorstelling Memory Loss
Foto: Rio Staelens

Memory Loss

Multimediale dansvoorstelling over dementie

Memory Loss is een multimediale dansvoorstelling van Ann Van den Broek die met haar voorstelling geheugenverlies en dementie tastbaar maakt. Het is een onderzoek naar het effect van geheugenverlies op dagelijkse activiteiten, zoals bewegen, communiceren en het omgaan met emoties. De voorstelling combineert performancetechnieken, muziek, beeld en architectuur en videokunst. Memory Loss vormt het sluitstuk van het drieluik The Memory Loss Collection.

Laatste deel van drieluik

Waar het eerste deel van het drieluik de vormen en fases van geheugenverlies onderzocht, focuste het tweede deel zich op de sociale gevolgen van geheugenverlies: hoe beïnvloedt dementie de relatie tussen het individu en diens sociale omgeving? In het sluitstuk Memory Loss komen beide perspectieven samen. In een interactief decor drijft een deel van de performers - bestaande uit dansers van WArd/waRD en muzikanten – steeds verder af van zichzelf. Tekst, beweging, muziek en technologie komen samen in een spel met realiteit en illusie. Wie ben je zonder herinneringen?

 

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Memory Loss is een voorstelling met een landelijke speellijst. De dansvoorstelling vormt de apotheose van een drieluik over geheugenverlies en dementie en is een nieuwe stap in de ontwikkeling van choreograaf Ann Van den Broek. Het onderwerp van de voorstelling is actueel en wordt door Ward/waRD op onnavolgbare wijze verbeeld.

Data en locaties

Memory Loss gaat 17 januari in première in Theater Rotterdam. Daarna volgt een landelijke tournee.


Deze projecten ontvingen eerder steun van Fonds 21Bekijk meer projecten

International Film Festival Rotterdam (2020 - 2022)

Rotterdam viert de film

Met bijna 330.000 bezoeken is International Film Festival Rotterdam (IFFR) een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld.

Bekijk project

Mijn Eerste Bijbaan - Plus

Succesvol naar je eerste bijbaan

Mijn Eerste Bijbaan – Plus is gericht op het vergroten van kansen van jongeren op de arbeidsmarkt. Het doel is om jongeren hun eerste bijbaan als een succes te laten ervaren en daarmee de kloof tot de arbeidsmarkt te verkleinen.

Bekijk project