Voorstelling tijdens Boulevard 2018

Theaterfestival Boulevard (2018 - 2019)

Theaterfestival in 's-Hertogenbosch

Projectnaam Theaterfestival Boulevard (2018 - 2019)
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Podiumkunsten
Aanvrager Stichting Theaterfestival Boulevard
Bijdrage van Fonds 21 € 60.000
€ 60.000

Theaterfestival Boulevard is een podiumkunstenfestival in 's-Hertogenbosch op verrassende locaties met een veelzijdige programmering. Bezoekers kunnen zich elf dagen lang onderdompelen in het gevarieerde aanbod van theater, dans, muziektheater, muziek en kunstvormen die niet in een hokje geplaatst kunnen worden. Boulevard speelt zich af op zo’n twintig locaties in en om de stad: op locatie, op podia, bij culturele instellingen, in het Josephkwartier en op het centrale festivalplein De Parade.

 

Fonds 21 steunt dit project met een meerjarige toekenning voor 2018 en 2019.

Premières

Boulevard presenteert onderscheidend werk en investeert in artistieke vernieuwing. In 2019 toont het festival niet alleen veel voorstellingen uit Nederland en Vlaanderen, maar ook producties uit onder andere Canada, Libanon, Italië, Engeland en Zwitserland. Boulevard opent met de Nederlandse première van coproductie De Living van Ersan Mondtag/NTGent met hiphop zussen Les Mybalés. In totaal beleven tijdens het festival 25 producties hun Nederlandse première, waaronder de dansvoorstelling Augusto van Alessandro Sciarroni (Italië) waarin de lach de boventoon voert, True Copy van BERLIN (België) over het snijvlak tussen realiteit en fictie en Animal Triste van Mélanie Demers (Canada) over de mens. Boulevard toont ook makers uit eigen land, waaronder Het Nationale Lied van Wunderbaum en de Party Dialogues van Theater Artemis. Midden in 's-Hertogenbosch staat een klein apotheekgebouw van Dries Verhoeven, waarin de intrigerende performance installatie Happiness te bezoeken is. In het BLVRD Theater zijn dit jaar de mooiste en belangrijkste reprises van het afgelopen seizoen te zien, onder meer werk van Sadettin Kırmıziyüz, Nineties Productions/ Touki Delphine en Saman Amini.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Boulevard is van belang voor het aanbod van podiumkunsten in de regio. Het festival geniet landelijke bekendheid en wordt door zowel pers als publiek gewaardeerd om de goede kwaliteit, de toegankelijkheid en de laagdrempeligheid van de veelzijdige programmering. Het theaterfestival weet een breed publiek te bereiken, waaronder veel bezoekers uit Noord-Brabant.

Data en locaties

Theaterfestival Boulevard vindt plaats van 1 tot en met 11 augustus 2019 op verschillende locaties in ’s-Hertogenbosch.


Projecten

>
>