Midzomernachtsdroom

Een theatrale kleurexplosie

Projectnaam Midzomernachtsdroom
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Podiumkunsten
Aanvrager Stichting Toneelgroep Oostpool
Bijdrage van Fonds 21 € 45.000

Midzomernachtsdroom is een groots theaterspektakel en het resultaat van een samenwerking  van Toneelgroep Oostpool, Introdans, Phion en Musis & Stadstheater Arnhem. Vera Morina bewerkte de  Shakespeareklassieker waarvan Daria Bukvić de regie voor rekening neemt.  De voorstelling vertelt het verhaal van vier jonge mensen, allemaal op hun eigen manier op zoek naar liefde. Het zijn de jongeren van de toekomst die gevangen zitten in een prestatiemaatschappij: ze mogen niet slapen, moeten continu aanstaan; productief en rendabel zijn.

Jonge geliefden

De romantische komedie speelt zich af in het Athene van 1600, waar het leven voornamelijk draait om productief zijn. Er geldt al dertig jaar een verbod op slapen in de stad. Op zoek naar vrijheid en intimiteit proberen vier jonge geliefden te ontsnappen aan deze door oudere generaties opgelegde regel en vluchten het bos in. Daar vallen zij voor de eerste keer in slaap. Omringd door mythische boswezens en een club toneelspelers, geven ze zich over aan de bedwelmende krachten van de verbeelding, het leven en de liefde. Er staan bij deze hallucinante uitvoering maar liefst 35 performers op het toneel: acteurs van Toneelgroep Oostpool, dansers van Introdans en musici van Phion.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Midzomernachtsdroom is een actuele bewerking van klassieker met expliciete aandacht voor diversiteit en inclusie. De voorstelling is een samenwerking van drie gezelschappen, zowel op artistiek vlak als op het gebied van educatie en marketing.  Ook met de podia waar de productie te zien is wordt intensief samengewerkt. Aan de voorstelling is een uitgebreid educatieprogramma gekoppeld voor het voortgezet onderwijs en het mbo.

Data en locaties

De voorstelling Midzomernachtsdroom toert langs de grote zalen in Oost Nederland en is te zien tot en met 28 mei 2022.


Projecten

>
>