Taartrovers Film Festival 2018

Reizend festival vol films en verbeelding voor jonge kinderen

Projectnaam Taartrovers Film Festival 2018
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Film, Mediakunst & Digitale Cultuur
Aanvrager Stichting Taartrovers Festival
Bijdrage van Fonds 21 € 30.000

Het Taartrovers Film Festival is een reizend festival voor kinderen van 2 tot 9 jaar dat te zien is in filmtheaters in tien verschillende steden in Nederland. Het kinderfilmfestival bestaat uit een filmprogramma met ruim veertig titels en de zogeheten ‘Speeltuin van de Verbeelding’. Deze speeltuin bestaat uit een decor met installaties die alle zintuigen prikkelen. Ze nodigen uit om te spelen en fantaseren, op onderzoek uit te gaan, te ontdekken en zelf te maken.

Ode aan het kinderboek

De ruim veertig films die op het festival worden vertoond zijn afkomstig uit zeventien verschillende landen. Het gevarieerde programma bestaat onder meer uit nieuwe films, klassiekers, korte en lange speelfilms en animatiefilms. Veel van de geprogrammeerde films zijn niet eerder in Nederland vertoond en worden speciaal voor het festival nagesynchroniseerd. Het thema van dit jaar is ’Lettersoep & Prentenkoek’, waarmee een ode wordt gebracht aan het kinderboek. Het thema komt terug in zowel de filmprogrammering als in de ‘Speeltuin van de Verbeelding’, waar kinderen onder meer met verschillende druktechnieken hun eigen boek kunnen maken. Op elke locatie wordt het festival feestelijk geopend met een kinderboekenbal, in aanwezigheid van bijzondere gasten uit de kinderliteratuur.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Fonds 21 steunt het Taartrovers Film Festival vanuit het aandachtsgebied Film, Mediakunst en Digitale Cultuur. Zowel het filmprogramma als de ‘Speeltuin van de Verbeelding’ sluiten goed aan bij de jongste doelgroep. Voor deze specifieke doelgroep tot zeven jaar is er weinig kwalitatief goed aanbod. Het programma van het festival is zorgvuldig uitgewerkt, waarbij rekening is gehouden met  de verschillende leeftijdscategorieën. Het Taartrovers Film Festival bereikt een groot publiek en heeft een goed doortimmerd educatieprogramma.

Data en locaties

Het Taartrovers Film Festival vindt plaats van 2 januari tot 1 april 2018 en reist langs de steden Amsterdam, Breda, Bussum, Den Bosch, Den Haag, Deventer, Eindhoven, Groningen, Maastricht en Utrecht.

Foto: Almicheal Fraay

Projecten

>
>