Woiski vs. Woiski

Muzikale battle tussen vader en zoon

Projectnaam Woiski vs. Woiski
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Podiumkunsten
Aanvrager Stichting Bijlmer Parktheater
Bijdrage van Fonds 21 € 30.000

Woiski vs. Woiski is een voorstelling over identiteit, immigratie en ontworteling, waarin kleur allesbepalend lijkt te zijn. Het vertelt het schrijnende levensverhaal van vader en zoon Woiski die ondanks hun moeizame verhouding furore maakten en Nederland verrijkt hebben met aanstekelijke muziek, waaronder de hits als ‘B.B met R (Bruine bonen met rijst)’ en ‘Je bent nog niet gelukkig met een mooie vrouw’. Woiski vs. Woiski is een coproductie van Orkater en het Bijlmer Parktheater en is gebaseerd op het boek Bruine Bonen en Kouseband van Patrick van den Hanenberg in samenwerking met Ronnie Woiski.

B.B. met R.

De voorstelling vertelt het verhaal van Max Woiski, die in de jaren ’30 van de vorige eeuw als een van de eerste Surinaamse artiesten naar Amsterdam kwam. In de hoofdstad opent hij een nachtclub en introduceert hij nieuwe muziekstijlen als calypso en kaseko. In het witte Nederland moeten hij en zijn zoon, Max junior, zien te overleven. Waar de oude Max zich met charme en bluf weet aan te passen en daar gelukkig mee lijkt te zijn, komt Max jr. in verzet. Op een avond in nachtclub La Cubana komt hun tweestrijd in een beslissende battle tussen muziekstijlen en karakters tot een hoogtepunt.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Woiski vs. Woiski is een voorstelling waarin thema’s aan bod komen die in de huidige tijd nog steeds actueel zijn. De samenwerking tussen het Bijlmer Parktheater en Orkater zal naar verwachting zorgen voor het bereiken van nieuw publiek. De voorstelling is een langere periode te zien in het Bijlmer Parktheater, waarna er een uitgebreide tournee door het land zal volgen.

Data en locaties

De voorstelling Woiski vs. Woiski gaat 14 januari in première in het Bijlmer Parktheater in Amsterdam. Daarna toert de voorstelling tot 1 april 2018 door het hele land.


Projecten

>
>