Woiski vs. Woiski

Muzikale battle tussen vader en zoon

Woiski vs. Woiski is een voorstelling over identiteit, immigratie en ontworteling, waarin kleur allesbepalend lijkt te zijn. Het vertelt het schrijnende levensverhaal van vader en zoon Woiski die ondanks hun moeizame verhouding furore maakten en Nederland verrijkt hebben met aanstekelijke muziek, waaronder de hits als ‘B.B met R (Bruine bonen met rijst)’ en ‘Je bent nog niet gelukkig met een mooie vrouw’. Woiski vs. Woiski is een coproductie van Orkater en het Bijlmer Parktheater en is gebaseerd op het boek Bruine Bonen en Kouseband van Patrick van den Hanenberg in samenwerking met Ronnie Woiski.

B.B. met R.

De voorstelling vertelt het verhaal van Max Woiski, die in de jaren ’30 van de vorige eeuw als een van de eerste Surinaamse artiesten naar Amsterdam kwam. In de hoofdstad opent hij een nachtclub en introduceert hij nieuwe muziekstijlen als calypso en kaseko. In het witte Nederland moeten hij en zijn zoon, Max junior, zien te overleven. Waar de oude Max zich met charme en bluf weet aan te passen en daar gelukkig mee lijkt te zijn, komt Max jr. in verzet. Op een avond in nachtclub La Cubana komt hun tweestrijd in een beslissende battle tussen muziekstijlen en karakters tot een hoogtepunt.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Woiski vs. Woiski is een voorstelling waarin thema’s aan bod komen die in de huidige tijd nog steeds actueel zijn. De samenwerking tussen het Bijlmer Parktheater en Orkater zal naar verwachting zorgen voor het bereiken van nieuw publiek. De voorstelling is een langere periode te zien in het Bijlmer Parktheater, waarna er een uitgebreide tournee door het land zal volgen.

Data en locaties

De voorstelling Woiski vs. Woiski gaat 14 januari in première in het Bijlmer Parktheater in Amsterdam. Daarna toert de voorstelling tot 1 april 2018 door het hele land.


Deze projecten ontvingen eerder steun van Fonds 21Bekijk meer projecten

International Film Festival Rotterdam 2019

IFFR 2019

Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows is Rotterdam tijdens IFFR twaalf dagen lang hét platform voor actuele filmkunst, voor opkomend en gevestigd talent en voor aan film gerelateerde kunst.

Bekijk project

SchuldHulpmaatje Jong verdiepen

'Maatjes' houden jongeren schuldenvrij

Als jongere is omgaan met geld niet altijd makkelijk. De gespecialiseerde maatjes van SchuldHulpMaatje Jong helpen jongeren hun inkomsten, uitgaven, schulden en betalingsachterstanden in kaart te brengen.

Bekijk project