VIII Flamenco Biënnale Nederland

Flamenco Biënnale

Projectnaam VIII Flamenco Biënnale Nederland
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Podiumkunsten
Aanvrager Stichting Flamenco Biënnale
Bijdrage van Fonds 21 € 70.000

De Flamenco Biënnale is een internationaal toonaangevend muziek- en dansfestival. Het festival rekent af met hardnekkige clichés over het genre flamenco en biedt een podium aan eigenzinnige makers, wereldsterren en jongere carrières. Het tweejaarlijkse festival, dat oorspronkelijk te zien zou zijn in meerdere steden, is door de coronamaatregelen gesplitst in een ON | OFF-editie: in januari en februari is er een online programma te zien en later dit jaar hoopt het festival een fysieke editie te organiseren.

 

ON|OFF

De ON|OFF-editie van de Flamenco Biënnale toont de internationale flamencovoorhoede. Het online programma bevat verrassende choreografische allianties, muzikale kruisbestuivingen en wereldpremières. Het festival toont de nieuwste ontwikkelingen in het genre met concerten van Mayte Martín & Patricia Guerrero en Rocío Molina in Muziekgebouw aan het IJ. Ook komen het Spaanse Pablo Martín Caminero Trio en het Daniel García Diego Trio naar Nederland met hun sprankelende jazzflamenco. Deze concerten worden gestreamd vanuit het Bimhuis in Amsterdam.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

De Flamenco Biënnale is een uniek festival binnen zijn genre en daarmee onderscheidend en aanvullend binnen het festivalaanbod op het gebied van de podiumkunsten in Nederland. De kwaliteit van de voorstellingen en de randprogrammering is goed en het festival slaagt erin zich te blijven ontwikkelen. De Flamenco Biënnale besteedt naast gerenommeerde makers ook veel aandacht aan jongere carrières en weet een divers publiek te bereiken.

Data en locaties

Het eerste deel van de Flamenco Biënnale vindt online plaats van 22 januari tot en met 7 februari. Het tweede deel wordt georganiseerd in november.


Projecten

>
>