Byte Me!

Interactieve voorstelling over online privacy

Byte Me! is een interactieve theatervoorstelling met workshop voor het voortgezet onderwijs over online privacy. Het initiatief van stichting Wat We Doen in samenwerking met Maas Theater en Dans is een vervolg op het eerder door Fonds 21 gesteunde project Sell Me Your Secret uit 2016. Waar Sell Me Your Secret te zien was in theaterzalen, wordt Byte Me! in de klassen zelf gespeeld. Hierdoor is er nog meer interactie mogelijk met de jongeren en willen de makers het abstracte onderwerp privacy verder invoelbaar maken.

Online privacy

Twee acteurs kruipen in de rol van rechercheur en onderzoeken samen met de jongeren de grenzen van privacy. Onderzocht wordt een zaak waarin de privacy van een leerling op school is geschonden. De jongeren en acteurs krijgen daarbij hulp van een digitaal personage, zichtbaar op een groot scherm. Naarmate het onderzoek vordert lopen de rechercheurs zelf tegen de grenzen van privacy aan. Samen met de leerlingen zoeken ze de juiste balans tussen privacy en efficiëntie, veiligheid en plezier. Direct na de voorstelling volgt een workshop waarin de jongeren hun geheimen kunnen ruilen voor geld, tijd of gemak.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Fonds 21 steunt Byte Me! vanuit het thema Mediawijsheid binnen de pijler Jongeren & Maatschappij. Maas Theater en Dans en Wat We Doen zijn ervaren jeugdtheatermakers. Byte Me! zet met veel interactie en technische toepassingen de jongeren aan tot denken over privacy, zonder daarbij cynisch te worden of een eigen mening op te dringen. Er zijn niet veel projecten die privacy op deze manier invoelbaar maken voor jongeren.


Deze projecten ontvingen eerder steun van Fonds 21Bekijk meer projecten

De Teekenschool

Leren kijken door te doen in het Rijksmuseum

Drie ateliers waarin de collectie van het Rijksmuseum als inspiratie dient om zelf te leren kijken en te begrijpen wat je ziet.

Bekijk project

Kaboom Animation Festival 2019

Internationaal animatiefestival in Utrecht en Amsterdam

Kaboom Animation Festival is een internationaal animatiefilmfestival in Utrecht en Amsterdam. Het nieuwe festival is ontstaan door het samengaan van Holland Animation Film Festival (HAFF) en KLIK! Amsterdam Animation Festival.

Bekijk project