campagnebeeld van voorstelling

Hoe ik talent voor het leven kreeg

Hoe ik talent voor het leven kreeg

Projectnaam Hoe ik talent voor het leven kreeg
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Podiumkunsten
Aanvrager Wat We Doen
Bijdrage van Fonds 21 € 65.000

Hoe Ik Talent Voor Het Leven Kreeg is een theatervoorstelling gebaseerd op het gelijknamige boek van Rodaan Al Galidi. Het vertelt over de uit Irak gevluchte Semmier en zijn tijd in een asielzoekerscentrum. De voorstelling wordt gemaakt door Wat We Doen in samenwerking met ICK Amsterdam, George & Eran Producties, het Amsterdams Andalusisch Orkest, Theater de Meervaart en New Bees als partner voor de contextprogrammering.

Verdieping en context

Hoe Ik Talent Voor Het Leven Kreeg schetst niet alleen een beeld van het asielbeleid maar ook van de Nederlandse samenleving. Door de ogen van Semmier wordt het publiek op indringende en humoristische wijze meegenomen in de levens van de mensen die er wonen en werken. Ze proberen vaak het goede voor zichzelf en anderen te doen, maar raken soms hopeloos verstrikt in het systeem. Het project omvat niet alleen een voorstelling; voor en na de voorstelling kunnen bezoekers op verkenning in De Expeditie, een uitgebreid programma dat verdieping en context biedt bij het asielbeleid en de Nederlandse samenleving. Ook zijn er activiteiten die de ontmoeting met statushouders vergroten stimuleren. Door middel van onder andere een talkshow, films, concerten, tentoonstellingen en workshops gaan bezoekers in gesprek over de vraag: wat vinden we menselijk?

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Hoe Ik Talent Voor Het Leven Kreeg is een impactproductie die toewijding van schouwburgen verlangt en verwacht. Het is een intensief en invasief project gericht op ontmoeting en verandering, zowel bij de bezoeker als ook bij de schouwburg en het personeel zelf. Het is kenmerkend voor Wat We Doen, dat door middel van theater een gesprek wil starten, nieuwe perspectieven wil bieden en in sommige gevallen een houding wil veranderen. Daartoe werkt Wat We Doen vaak samen met culturele en maatschappelijke partners.

Data en locaties

Hoe Ik Talent Voor Het Leven Kreeg gaat 14 februari in première in Internationaal Theater Amsterdam. Daarna volgt een landelijke tournee.

 


Projecten

>
>