Club Club Gewalt Reboot

Helende ervaring in Rotterdam

Projectnaam Club Club Gewalt Reboot
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Podiumkunsten
Aanvrager CLUB GEWALT
Bijdrage van Fonds 21 € 12.000

Club Club Gewalt Reboot is een voorstelling in de vorm van een hallucinant helende trip die plaatsvindt in de studio van Club Gewalt in Rotterdam. In de omgebouwde studio vinden verschillende korte muzikale acts plaats en luisteren dertig mensen een uur lang aandachtig naar muziek en hun eigen ademhaling. Het is een plek waar bezoekers de veranderingen van de afgelopen tijd zowel mentaal als fysiek kunnen verwerken in een helende ervaring. De voorstelling is een samenwerking met performancekunstenaar Rosalie Wammes en biedt plek aan dertig bezoekers per keer, op anderhalve meter afstand van elkaar.

 

Fonds 21 steunt dit project binnen de stimuleringsregeling om nieuw, coronaproof aanbod te ontwikkelen dat nog in 2020 wordt gerealiseerd.

Tuin van de toekomst

De studio van het Rotterdamse gezelschap wordt voor het project omgetoverd tot een tuin uit de toekomst. Hier lopen zes performers in witte pakken rond tussen sculpturen van hybride materialen. Zo zijn bloemen en plastic samengesmolten tot objecten en zijn er piramides van plexiglas waarin kleurrijke minilandschappen te zien zijn. De tuin functioneert als een soort cocon waar het publiek instapt en op witte strandstoelen de performance ondergaat. De voorstelling ziet er idyllisch uit maar werpt ook een kritische blik op de manier waarop wij met de aarde omgaan.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Club Gewalt is een jong  en talentvol collectief en valt binnen onze definitie van jongere carrières. De publieksgroep van Gewalt bestaat uit millennials, ook met deze voorstelling richt men zich op deze doelgroep. Het is een relevante voorstelling die goed past binnen de huidige tijdsgeest. 

Data en locatie

Club Club Gewalt Reboot wordt uitgevoerd gedurende vier weekenden in september in de studio van het collectief in Rotterdam.

 


Projecten

>
>