Julidans (2021 - 2022)

Stand van zaken in de hedendaagse dans

Projectnaam Julidans (2021 - 2022)
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Podiumkunsten
Aanvrager Stichting Julidans
Bijdrage van Fonds 21 € 40.000
€ 40.000

Julidans is een jaarlijks festival in Amsterdam dat de actuele stand van zaken in de hedendaagse dans presenteert. Het festival zoekt de grenzen op van hedendaagse dans en performance met werk van choreografen die het experiment niet schuwen. Onder de noemer ‘something to believe in’ maken ze in deze editie statements over de huidige tijd en verruimen ze onze blik op mogelijkheden voor de toekomst. Julidans zet de verbeeldingskracht van dans in om ons na te laten denken over thema’s zoals (gender)identiteit, menselijke relaties en klimaat.

 

Fonds 21 steunt Julidans met een tweejarige toekenning voor de edities in 2021 en 2022.

Larsen C

Het festivalhart van Julidans wordt gevormd door Internationaal Theater Amsterdam. In totaal staan er meer dan veertig voorstelling op het programma, te zien op veertien verschillende locaties. Het festival opent met Larsen C, het nieuwe werk van de Griekse choreograaf Christos Papadopoulos. De Nigeriaanse maker Qudus Onikeku brengt met Re: INCARNATION een energieke en kleurige ode aan de Nigeraanse cultuur waar 70’s afrobeat en hiphop en dancehall van nu samensmelten. Ook te zien is A Devine Comedy van de Oostenrijkse Florentina Holzinger, een voorstelling waarin het moderne bestaan op de snijtafel ligt. Binnen Julidans is er ook veel aandacht voor Nederlandse dansmakers - met voorstellingen van onder andere Siba Sahabi, Nicole Beutler, Cherish Menzo, Ann Van Den Broek, Cecilia Moisio en Boukje Schweigman.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Julidans presenteert een veelzijdig en omvangrijk programma, waarin veel aandacht is voor mid-career makers en makers die vallen binnen onze definitie van een jongere carrière. Het festival heeft aandacht voor vernieuwing en ontwikkelingen binnen de dans. Er wordt een breed publiek bereikt via speelplekken door heel Amsterdam.

Data en locaties

Julidans vindt plaats van 2 tot en met 16 juli 2022 op verschillende locaties in Amsterdam.


Projecten

>
>