Tell 'em woordkunstfestival - 2023

Woordkunstfestival in Rotterdam

Projectnaam Tell 'em woordkunstfestival - 2023
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Kunst & Cultuur
Aanvrager Stichting SpraakuhlooS
Bijdrage van Fonds 21 € 16.500

Tell’em is een woordkunstfestival in Rotterdam voor en door jongeren met een biculturele achtergrond. Het festival wordt georganiseerd door stichting Spraakuhloos en richt zich op poëzie, proza, rap, storytelling en spoken word. Doel van Tell ‘em is de kracht van woorden te vieren en een podium te bieden aan inspirerende en talentvolle spoken-word-artiesten. Daartoe biedt het festival een driedaags programma met onder andere optredens, een open mic en workshops.

Spoken word is goud

Festival Tell ‘em neemt je mee op reis door de kracht van storytelling, expressie en verbeelding. Het is een festival waar ieder verhaal telt en waar woordkunstenaars op hun rauwste en puurste vorm te zien zijn, zowel lokale, nationale als internationale artiesten. Dit doet de organisatie samen met SPOKEN, Mensen Zeggen Dingen, The Writer’s Guide (to the Galaxy), Woorden Worden Zinnen, Share Your Art, Poetry International, Poetry Circle, Sprazz, Alfabetsoep, Unwanted Words en Cult North.

 

Tell ‘em wat gezegd moet worden
Tell ‘em wat beseft moet worden
Tell ‘em zodat er nieuwe gesprekken komen
Vertel jouw verhaal
Want spreken is zilver
Spoken word is goud

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Tell ‘em is een meerdaags woordkunstenfestival voor en door jongeren waarin representatie voorop staat. Het festival is vrij uniek binnen het brede culturele aanbod, vooral vanwege het beperkte podium voor woordkunst en minder geïnstitutionaliseerde literatuur. Spoken word is een genre in ontwikkeling. Veel projecten rondom spoken word slagen erin jongeren te bereiken en ze lees-/en woordplezier te laten ervaren, eveneens een van de focusgebieden binnen Jongeren & Maatschappij.

Data en locaties

Het driedaagse festival is te bezoeken op 1, 2 en 3 juni 2023 op verschillende locaties in Rotterdam.


Projecten

>
>