What You See Festival 2021

Kunstenfestival over gender en identiteit

Projectnaam What You See Festival 2021
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Podiumkunsten
Aanvrager What You See Festival
Bijdrage van Fonds 21 € 20.000

What You See Festival is een internationaal kunstenfestival in Utrecht over gender en identiteit. Het festival viert het samenzijn door middel van dans, theater, performance, tentoonstellingen, muziek, literatuur en meer. Positief activistisch, uitnodigend en verbindend.

(un)Touchable Bodies

Binnen het thema (un)Touchable Bodies staan dit jaar diverse programma’s en performances op het programma, waaronder Queer Café, What You See Opening Night en het combiprogramma (un)Touchable Bodies. In samenwerking met boekwinkel Savannah Bay worden de literaire avond Queering the City of Literature en een stadswandeling georganiseerd. Daarnaast zijn er performances van onder andere Jürgen Theuns (Good Boy), Wesley Piqué (The Human Zoo) en Teresa Vittucci (Hate me, tender) en zijn er diverse exposities te bezoeken. (un)touchable Bodies refereert niet alleen aan de (on)mogelijkheid van lichamelijk contact in tijden van corona, maar ook aan de wijze waarop het lichaam ruimte inneemt en als middel kan worden ingezet voor activisme en empowerment.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

What You See Festival is het enige interdisciplinaire kunstenfestival in Nederland dat zich specifiek richt op genderidentiteit. Vanuit de kracht van kunst wil het festival bijdragen aan een gendergelijkwaardige samenleving. What You See toont werk dat niet eerder in de Nederlandse theaters te zien is geweest en biedt een onorthodoxe programmering van Nederlandse en internationale performers en speciaal voor What You See gemaakte programma’s waarmee een nieuw en jong publiek wordt bereikt.

Data en locaties

What You See Festival vindt plaats van 18 tot en met 21 november 2021 op diverse locaties in Utrecht en online.


Projecten

>
>