Hunger

9 songs, 9 faces, 9 spaces

Projectnaam Hunger
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Beeldende Kunsten & Vormgeving
Aanvrager Stichting Music is Art | Stichting iETWORKS
Bijdrage van Fonds 21 € 15.000

Hoe maak je muziek visueel toegankelijk voor een groter publiek? Dat laten muzikant iET (Lisa van Viegen-Mokoginta) en ontwerper Rich Dust (Sjoerd Koopmans) deze zomer zien met het muzikale project Hunger in de Kunsthal. In een visuele, verhalende en bovenal muzikale reis wordt het publiek meegenomen in de wrijving die iET ervaart tussen het kersverse ouderschap en de ambitie die zij heeft als artiest. In verschillende ruimtes kunnen bezoekers de muziek niet alleen horen, maar ook visueel en fysiek ervaren. Bij elk nummer is door schrijfster Marianne Clason een verdiepend verhaal geschreven, dat in negen verschillende ruimtes op verschillende manieren tot uiting komt (stilstaand, geanimeerd, voorgelezen of in boekvorm).

Bubbel

Ondanks de liefde die iET voor haar dochter voelt, is de start van het ouderschap in 2018 zwaar en eenzaam voor haar. Ze ervaart deze periode als een moeilijk te doorbreken bubbel. Vanuit dit beklemmende gevoel ontstaat het muzikale project Hunger, waarin iET zich eerlijk en kwetsbaar opstelt over een vaak nog beladen onderwerp. De tentoonstelling symboliseert het huis van iET. De negen nummers zijn haar kamers, die elk staan voor een emotie of fase. In geïllustreerde portretten zie je iET samen met dierbare voorwerpen uit haar huis, zoals planten, kleurrijke glas-in-loodramen, muziekinstrumenten en de knuffels van haar dochter. Al dwalend door de tentoonstelling ziet, hoort en ervaart het publiek hoe iET zichzelf - kamer voor kamer - weer terugvindt in haar nieuwe rol als moeder, vrouw, partner en muzikant. 

 

Tot en met 4 september maakt iET, samen met enkele van haar muzikanten, elke zondag onderdeel uit van de tentoonstelling. Muzikant, filmmaker en choreograaf Davide Bellotta is verantwoordelijk voor de regie van deze liveperformance.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Hunger is een multimediaal project en maakt innovatief gebruik van muziek, ruimte en animatie. Makers vanuit verschillende disciplines en veelal vallend binnen onze definitie van jongere carrières, komen samen om een optimale ervaring te creëren. De gelaagde aanpak maakt dit project vernieuwend en aanvullend op het bestaande aanbod. Het project is gericht op een jongere doelgroep, beeldende kunst- en muziekliefhebbers en festivalpubliek.

Data en locatie

Hunger is te zien van 8 juni tot en met 4 september in HAL3 van de Kunsthal in Rotterdam.


Projecten

>
>