Pioneers Programme

Inclusiever maken van de filmindustrie

Projectnaam Pioneers Programme
Pijler Jongeren & Maatschappij
Aandachtsgebied Jongeren & Maatschappij
Aanvrager Stichting Inclusive Film Foundation
Bijdrage van Fonds 21 € 20.000

Pioneers Programme is een talentontwikkelingsprogramma gericht op het inclusiever maken van de filmindustrie door jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) of psychische kwetsbaarheid de kans te bieden hun vaardigheden binnen filmmaken te versterken. In samenwerking met Stichting Inclusive Film Foundation, Pameijer Media, Break Free Films en Netwerk Filmeducatie, biedt het programma de kans aan dit talent om onderdeel uit te maken van een professionele filmproductie en stappen te zetten richting het werkveld.

Doorbreken van stigma's

Het Pioneers Programme is ontworpen om deelnemers de controle te geven over hun eigen creatieve proces en ontwikkeling. Bovendien gaat dit programma verder dan de ontwikkeling van individuele talenten en draagt het bij aan het doorbreken van stigma’s rondom LVB en psychische aandoeningen. Het biedt ruimte aan twaalf jongeren, die een traject volgen met meerdere workshops en intensieve begeleiding krijgen van ervaren filmprofessionals. Het volledige traject omvat fases zoals talentontdekking, vaardigheidsontwikkeling en samenwerkingservaring. Het hoogtepunt van het project is de realisatie van een artistieke film die bedoeld is voor filmfestivals en vertoningen binnen Nederland. Deelnemers die de ambitie hebben om door te stromen naar het professionele werkveld wordt een netwerk geboden en tools aangereikt voor een volgende stap.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Pioneers Programme komt voort uit een specifieke hulpvraag vanuit de doelgroep en stelt zich ten doel eenzaamheid tegen te gaan, bewustwording te stimuleren, kennisdeling bevorderen en een duurzaam programma op te zetten. Daarmee sluit het goed aan bij het beleid van Fonds 21.


Projecten

>
>