ZomerOndernemer 2020

Jongeren starten eigen bedrijf tijdens de zomervakantie

Projectnaam ZomerOndernemer 2020
Pijler
Aanvrager Stichting The New Entrepreneur
Bijdrage van Fonds 21 € 90.000

ZomerOndernemer van stichting The New Entrepreneur helpt jongeren tussen de 15 en 23 jaar met het starten van hun eigen bedrijf tijdens de zomervakantie. Onder begeleiding van professionals die de jongeren bijstaan met training, advies en tips gaan de jongeren aan de slag om in zes weken tijd hun eigen onderneming op te bouwen. De jongeren komen wekelijks met een groep bij elkaar om de voortgang van hun onderneming te bespreken. Na afloop van het project bepalen de jongeren zelf of ze doorgaan met hun bedrijf. Dit jaar gaat ZomerOndernemer van start in zeventien regio’s verspreid over Nederland. Per regio is plaats voor maximaal dertig deelnemers. In totaal wil de organisatie met het project 425 deelnemers bereiken.

 

Startkapitaal

ZomerOndernemer wil jongeren niet alleen kennis laten maken met het ondernemerschap, het project moet ook bijdragen aan de ontwikkeling van een ondernemende mindset. Jongeren kunnen na deelname beter bepalen of ondernemerschap ook iets voor hen is. Om een eigen bedrijf te starten ontvangt iedere deelnemer een startkapitaal van ongeveer 150 euro. Het traject bestaat onder meer uit een driedaagse training, waarin aandacht wordt besteed aan sociaal ondernemen, duurzaam ondernemen, socialmediastrategie, klantbeleving, boekhouden en marketing. Tijdens wekelijkse groepsbijeenkomsten wordt op bedrijfslocaties de voortgang besproken. Ook worden jongeren gedurende het project gekoppeld aan een lokale ondernemer die de deelnemer begeleidt en toegang biedt tot zijn eigen netwerk. Het project sluit af met een regionale bijeenkomst waar deelnemers hun bedrijf mogen presenteren aan vrienden, familie, andere ondernemers en de media. Tot slot worden er per regio winnaars aangewezen, die vervolgens met elkaar in een landelijke finale strijden om de titel Beste ZomerOndernemer van 2020.

 

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Fonds 21 steunt ZomerOndernemer vanuit het thema Ondernemen binnen de pijler Jongeren & Maatschappij. Iedere zomer weet het project een grote groep jongeren te motiveren om te werken aan hun ondernemersvaardigheden. Het project heeft aandacht voor het bouwen van een netwerk, het financiële aspect van ondernemen en het uitwerken van een marketingplan. ZomerOndernemer boekt al jaren positieve resultaten, mede door het jaarlijks uitvoeren van (eigen) onderzoek naar de aanpak van het project.


Projecten

>
>