DBUFF 2018 Da Bounce Urban Film Festival

Festival voor urban film

Het Da Bounce Urban Film Festival (DBUFF) is een filmfestival in Amsterdam. Het genre ‘urban film’ past in  de hedendaagse, cultureel diverse grootstedelijke samenleving en komt oorspronkelijk voort uit de Afro-Amerikaanse cultuur en westerse films van zwarte makers met zwarte protagonisten. Het programma van DBUFF varieert van onafhankelijke Amerikaanse films tot Surinaams-Nederlandse producties. Naast filmvertoningen organiseert het festival vraaggesprekken, paneldiscussies en workshops.

Diversity in the Picture

DBUFF is het enige urban filmfestival van Nederland en viert dit jaar haar vijfjarig jubileum onder het motto: The Future of Diversity is Now. Dat doet het festival onder meer met de Nederlandse première van ‘Night School’ met acteurs Tiffany Haddish en Kevin Hart. Waren er in de beginjaren voornamelijk Amerikaanse films te zien, de afgelopen edities heeft er een verschuiving plaatsgevonden naar meer Nederlandse producties. Hiermee levert DBUFF een belangrijke bijdrage aan de binding van diverse makers met het Nederlands publiek.

 

Onder de noemer ‘Diversity in the Picture’ wordt er in het randprogramma aandacht besteed aan de thema’s emancipatie, racisme en LHBT-acceptatie in de filmsector. Een rondleiding door Amsterdam Zuidoost langs billboards met daarop afgebeeld zwarte Nederlandse acteurs nodigt bezoekers uit tot discussie over diversiteit in film en media.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Het Da Bounce Urban Film Festival is uniek in Nederland: het programma is aanvullend op het reguliere aanbod in de Nederlandse bioscopen en op het bestaande festivalaanbod. Met een gevarieerd aanbod van arthouse films, documentaires, films van onafhankelijke filmmakers, mainstream en korte films, toont het kwaliteit en diversiteit aan een breed publiek. DBUFF spreekt een jong en cultureel divers publiek aan en verbindt verschillende publieksgroepen.

Data en locatie

Het Da Bounce Urban Film Festival vindt plaats van 1 tot en met 4 november in Pathé Arena in Amsterdam.


Deze projecten ontvingen eerder steun van Fonds 21Bekijk meer projecten

International Literature Festival Utrecht

Internationaal literatuurfestival

Het International Literature Festival Utrecht (ILFU) is een internationaal literatuurfestival voor alle mensen die lezen op verschillende locaties in Utrecht.

Bekijk project

Kaboom Animation Festival 2019

Internationaal animatiefestival in Utrecht en Amsterdam

Kaboom Animation Festival is een internationaal animatiefilmfestival in Utrecht en Amsterdam. Het nieuwe festival is ontstaan door het samengaan van Holland Animation Film Festival (HAFF) en KLIK! Amsterdam Animation Festival.

Bekijk project