Theaterfestival Boulevard (2020 - 2021)

Afzender Boulevard

Theaterfestival Boulevard is dit jaar afgelast vanwege het coronavirus, maar toch programmeert het festival deze zomer allerlei voorstellingen. Onder de naam Afzender Boulevard zijn er in juli en augustus 25 voorstellingen, performances en installaties te zien in ’s‑Hertogenbosch. In de Brabanthallen en in openluchttheater Citadel, maar ook in wijken en online. Zo zijn via de website links te vinden naar twee podcast-series die ontwikkeld zijn rondom verhalen uit het festival.

 

Fonds 21 steunt dit project met een meerjarige toekenning voor 2020 en 2021. Met de toekenning van 2020 is het alternatieve programma ondersteund.

 

Nader de ander

Boulevard viert in 2020 de veerkracht van makers en publiek met een programma rondom het thema ‘Nader de ander’. Het festival doet dat met inachtneming van de RIVM-richtlijnen; daarom geen volle zalen en pleinen, maar intieme projecten verspreid in de tijd. Het programma toont werk van onder meer Alexandra Broeder, Bart van den Woestijne, Benjamin Verdonck, Schweigman&, Dries Verhoeven, Francesca Lazzeri, Guilherme Miotto, Minou Bosua, Strijbos&VanRijswijk, Sven Ratzke, The100Hands en Willemijn Zevenhuijzen/Theater Artemis. Voor verschillende voorstellingen zijn tickets te koop, andere projecten zijn online te volgen.

“Dit voorjaar moesten we plotsklaps afstand nemen van het gewone leven en van andere mensen. Het thema ‘Nader de ander’ roept op om weer samen te komen. Niet bij een festival helaas, maar we zijn ongelooflijk blij dat we met steun van vele partners alsnog een prachtig live theaterprogramma kunnen realiseren. Onze makers nodigen uit tot een zoektocht naar nabijheid en het delen van verhalen.”

Viktorien van Hulst, directeur Boulevard

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Het festival geniet landelijke bekendheid en wordt door zowel pers als publiek gewaardeerd om de goede kwaliteit, de toegankelijkheid en de laagdrempeligheid van de veelzijdige programmering. Het theaterfestival weet een breed publiek te bereiken, waaronder veel bezoekers uit Noord-Brabant.

 


Deze projecten ontvingen eerder steun van Fonds 21Bekijk meer projecten

New Creatives

Vliegende start voor creatieve jongeren

New Creatives geeft jongeren een vliegende start bij hun ontwikkeling tot ondernemende professionals. Het project is een initiatief van sQuare, een organisatie die zich richt op pas afgestudeerde mbo-4-jongeren die een creatieve opleiding hebben gevolgd.

Bekijk project

IDFA 2016

Hét festival voor filmdocumentaires

IDFA is een documentaire filmfestival met een kwalitatief hoogstaande en actuele programmering. Fonds 21 heeft zich met een meerjarige toekenning aan de edities van 2015 en 2016 van IDFA verbonden.

Bekijk project