Theaterfestival Boulevard (2020 - 2021)

Afzender Boulevard

Projectnaam Theaterfestival Boulevard (2020 - 2021)
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Podiumkunsten
Aanvrager Stichting Theaterfestival Boulevard
Bijdrage van Fonds 21 € 43.500
€ 65.000

Theaterfestival Boulevard is dit jaar afgelast vanwege het coronavirus, maar toch programmeert het festival deze zomer allerlei voorstellingen. Onder de naam Afzender Boulevard zijn er in juli en augustus 25 voorstellingen, performances en installaties te zien in ’s‑Hertogenbosch. In de Brabanthallen en in openluchttheater Citadel, maar ook in wijken en online. Zo zijn via de website links te vinden naar twee podcast-series die ontwikkeld zijn rondom verhalen uit het festival.

 

Fonds 21 steunt dit project met een meerjarige toekenning voor 2020 en 2021. Met de toekenning van 2020 is het alternatieve programma ondersteund.

 

Nader de ander

Boulevard viert in 2020 de veerkracht van makers en publiek met een programma rondom het thema ‘Nader de ander’. Het festival doet dat met inachtneming van de RIVM-richtlijnen; daarom geen volle zalen en pleinen, maar intieme projecten verspreid in de tijd. Het programma toont werk van onder meer Alexandra Broeder, Bart van den Woestijne, Benjamin Verdonck, Schweigman&, Dries Verhoeven, Francesca Lazzeri, Guilherme Miotto, Minou Bosua, Strijbos&VanRijswijk, Sven Ratzke, The100Hands en Willemijn Zevenhuijzen/Theater Artemis. Voor verschillende voorstellingen zijn tickets te koop, andere projecten zijn online te volgen.

“Dit voorjaar moesten we plotsklaps afstand nemen van het gewone leven en van andere mensen. Het thema ‘Nader de ander’ roept op om weer samen te komen. Niet bij een festival helaas, maar we zijn ongelooflijk blij dat we met steun van vele partners alsnog een prachtig live theaterprogramma kunnen realiseren. Onze makers nodigen uit tot een zoektocht naar nabijheid en het delen van verhalen.”
—Viktorien van Hulst, directeur Boulevard

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Het festival geniet landelijke bekendheid en wordt door zowel pers als publiek gewaardeerd om de goede kwaliteit, de toegankelijkheid en de laagdrempeligheid van de veelzijdige programmering. Het theaterfestival weet een breed publiek te bereiken, waaronder veel bezoekers uit Noord-Brabant.

 


Projecten

>
>