ZomerOndernemer 2019

Jongeren ondernemen tijdens de zomervakantie

Projectnaam ZomerOndernemer 2019
Pijler
Aanvrager Stichting The New Entrepreneur
Bijdrage van Fonds 21 € 87.000

Hoe het is om een eigen bedrijf te starten en te runnen? Het project ZomerOndernemer van The New Entrepreneur helpt jongeren tussen de 15 en 24 jaar met het starten van een eigen onderneming tijdens de zomervakantie. Ze krijgen daarbij begeleiding, een startkapitaal en een verzekering. In zes weken tijd leren de deelnemers de kneepjes van het ondernemen en na afloop bepalen ze zelf of ze verder gaan met hun bedrijf. De afgelopen zomervakantie hebben jongeren in dertien regio’s deelgenomen aan het project. Evenzoveel jongeren zijn bekroond tot regionale winnaar vanwege hun bijzondere en unieke ondernemerstalent. Zij strijden, aangevuld met vijf deelnemers die voor hun deelname een wildcard hebben gekregen, op woensdag 9 oktober om de titel ‘Beste ZomerOndernemer 2019’ in Utrecht. Tijdens deze finale presenteren de deelnemers hun bedrijfsidee op een ondernemersmarkt voor ouders, vrienden, sponsors, bedrijfsleven en pers. Er worden drie prijzen uitgereikt: voor de beste allround ZomerOndernemer 2019, voor het meest innovatieve bedrijfsidee en voor het beste bedrijfsfilmpje.

Evenementenbureau

Een van de finalisten is Dave van Velthoven (24) uit Dronten. Hij is één van de 27 jongeren uit de regio Flevoland die afgelopen zomervakantie met hulp van ZomerOndernemer een bedrijf is gestart. Dat begon met een driedaagse training waarin de jongeren alle tools kregen aangereikt om zelf aan de slag te gaan. De daarop volgende weken was de groep te gast bij lokale ondernemers voor workshops, presentaties en rondleidingen. Dave heeft tijdens ZomerOndernemer een evenementenbureau opgezet voor jongeren tussen 16-30 jaar in regio Flevoland. Zijn droom is om festivals te organiseren door heel Europa. Maar eerst gaat hij aankomende periode druk aan de slag met het verder uitrollen van het festival dat in september 2020 plaats zal vinden op het Meerpaalplein in Dronten.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Fonds 21 steunt ZomerOndernemer vanuit het thema Ondernemen binnen de pijler Jongeren & Maatschappij. Iedere zomer weet het project een grote groep jongeren te motiveren om te werken aan hun ondernemersvaardigheden. Het project heeft aandacht voor het bouwen van een netwerk, het financiële aspect van ondernemen en het uitwerken van een marketingplan. Het project vindt jaarlijks plaats in steeds meer regio’s waarbij The New Entrepreneur bij iedere regio na drie jaar streeft naar financiële onafhankelijkheid van landelijke fondsen.


Projecten

>
>