Noorderzon Performing Arts Festival Groningen 2016

Podiumkunsten op de scherpst van de snede

Projectnaam Noorderzon Performing Arts Festival Groningen 2016
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Podiumkunsten
Aanvrager Noorderzon Groningen
Bijdrage van Fonds 21 € 50.000

Groningen maakt zich op voor de 26e editie van Noorderzon Performing Arts Festival met nieuw werk van grootheden, oude bekenden en jonge makers uit alle delen van de wereld. De laatste twee weken van augustus biedt het internationaal festival hedendaagse podiumkunsten op het scherpst van de snede. Verhalen van over de hele wereld, verteld in Groningen.

Kijk op de wereld

Het epicentrum van het festival is het Noorderplantsoen waar theater, dans, muziek, literatuur en beeldende kunst hand in hand gaan met eten, drinken en ontmoetingen. Voorstellingen vinden er plaats in tenten of op buitenpodia, maar ook op vele locaties in de binnenstad van Groningen. Centraal dit jaar staat de kijk op de wereld. Europese en non-Europese makers vertellen in hun voorstellingen verhalen over hun eigen cultuur en omgeving. De openingsvoorstelling is Chekhov’s First Play van het Ierse gezelschap Dead Centre. Voor het hoofdprogramma zijn onder meer Mats Staub (Zwitserland), El Conde de Torrefiel (Spanje), Taoufiq Izzediou/Cie Anania (Marokko) en Penny Arcade (Verenigde Staten) vastgelegd.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Noorderzon biedt een bijzonder, avontuurlijk en kwalitatief hoogwaardig programma. De organisatie heeft een duidelijke artistieke missie en visie en onderscheidt zich met de internationale programmering van andere festivals. Het festival schenkt bewust veel aandacht aan jongere makers, die vernieuwende voorstellingen presenteren. Het publieksbereik is groot en breed. Hiermee sluit het festival aan op de criteria van Fonds 21.

Data en locaties

De 26e editie van het Noorderzon Performing Arts Festival Groningen vindt plaats van donderdag 18 tot en met zondag 28 augustus 2016 in het Noorderplantsoen en op vele locaties in de binnenstad.


Projecten

>
>