Noorderzon Festival of Performing Arts & Society (2021 - 2022)

Zomerfeest in Groningen

Projectnaam Noorderzon Festival of Performing Arts & Society (2021 - 2022)
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Podiumkunsten
Aanvrager Stichting Noorderzon Groningen
Bijdrage van Fonds 21 € 65.000
€ 65.000

Noorderzon Festival of Performing Arts & Society is een combinatie van een zomerfeest en internationaal kunstenfestival. Op verschillende locaties in Groningen toont het festival cross-over producties met onder meer theater, muziek, literatuur, moderne dans, nagesprekken en colleges.

 

Fonds 21 steunt dit project met een meerjarige toekenning voor 2021 en 2022.

Noorderplantsoen als ontmoetingsplaats

De 31e editie van Noorderzon vindt plaats op verschillende locaties in de stad, met het Noorderplantsoen als ontmoetingsplaats, en podium ineen. Noodgedwongen wordt het festivalterrein in het Noorderplantsoen voor deze editie kleiner en opgedeeld in twee ‘eilanden’, waardoor bezoekers voldoende afstand tot elkaar kunnen houden. Op de andere locaties als Grand Theatre, Forum, De Oosterpoort, VRIJDAG Theater, VRIJDAG Locatie Sint Jansstraat, EMG Eemskanaal, Vloeivelden Suikerterrein, VERA, Simplon en de Lutherse Kerk verandert er niets. Op het programma staan onder andere 600 Highwaymen met An Encounter, het tweede deel in het drieluik A Thousand Ways. Ook te zien is Not To Scale van de Britse kunstenaar en theatermaker Ant Hampton en kunstenaar en schrijver Tim Etchells. Nieuw dit jaar zijn diverse colleges onder de noemer Noorderzon &Society van ondermeer Raoul Heertje, Teun van de Keuken, Micha Wertheim, Petra Possel, Linda Duits en Auke Florian Hiemstra

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Noorderzon is een toonaangevend en agenderend festival dat in internationaal verband opereert én stevig geworteld is in Groningen. Het festival toont interdisciplinair en hybride werk en heeft een duidelijke visie op de programmering én haar publiek. Er is grote waardering voor de manier waarop het festival zich tijdens de coronapandemie heeft opgesteld en naar de toekomst kijkt.

Data en locaties

De 31e editie van Noorderzon Festival vindt plaats van 12 tot en met 22 augustus 2021 in het Noorderplantsoen en op diverse locaties in de stad Groningen.


Projecten

>
>