ZomerOndernemer

Zomerondernemer: ondernemen tijdens de zomervakantie

Voor veel jongeren is het een droom om eigen baas te zijn. Maar waar begin je als je eenmaal een briljant idee hebt voor een eigen bedrijf en wat komt er allemaal kijken bij het ondernemerschap? Het project ZomerOndernemer van de stichting The New Entrepreneur helpt jongeren tussen de 15 en 22 jaar met het starten van een eigen onderneming. ZomerOndernemer begint in de eerste week van de zomervakantie en eindigt in de laatste week van de zomervakantie. In zes weken tijd leren ze de basics van het ondernemen. Daarna zijn de deelnemers klaar om met hun bedrijf de wereld te bestormen. 

Ondernemer worden tijdens de zomervakantie

Het enige wat de jongeren nodig hebben om deel te nemen aan ZomerOndernemer is een idee. Om dat idee ten uitvoer te brengen krijgen ze aan het begin van het project een startkapitaal toebedeeld van € 150,-. ZomerOndernemer bestaat uit een aantal verplichte bijeenkomsten, maar verder vullen de deelnemers hun tijd helemaal zelf in. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer het doen van de administratie, het onderhouden van klantcontact en het bedenken van een verdienmodel. De jongeren krijgen tevens een training aangeboden en gaan in gesprek met lokale ondernemers. In de tussentijd  wordt er volop ondernomen. Het project sluit af met een bijeenkomst waar de jongeren hun bedrijf mogen presenteren en kunnen netwerken.  ZomerOndernemer won in 2015 de European Enterprise Promotion Award voor het bevorderen van de ondernemerschapsgeest.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

ZomerOndernemer stimuleert het ondernemerschap van jongeren. Zo is er aandacht voor het bouwen van een netwerk, het financiële aspect van ondernemen en het uitwerken van een marketingplan. Het project past daarmee goed binnen het thema Ondernemen van de pijler Jongeren & Maatschappij. Het project vindt plaats in verschillende regio’s en is toegankelijk voor iedereen in de leeftijd van 15 tot 22 jaar, ongeacht vooropleiding.


Deze projecten ontvingen eerder steun van Fonds 21Bekijk meer projecten

De Belofte

Leerwerktraject voor jongeren in Flevoland

De Belofte is een leerwerktraject voor jongeren uit Flevoland met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het project biedt jongeren tussen de 16 en 30 jaar perspectief op een baan.

Bekijk project

I Call My Brothers

Voorstelling over angst, vooroordelen en terrorisme

I Call My Brothers is een voorstelling van De Toneelmakerij en Danstheater AYA over angst, vooroordelen en terrorisme. De voorstelling richt zich op jongeren vanaf 13 jaar en is gebaseerd op de gelijknamige roman van Jonas Hassen Khemiri.

Bekijk project