I Want It To Be Soft. The Journey of Bas Kosters

I Want It To Be Soft. The Journey of Bas Kosters

Projectnaam I Want It To Be Soft. The Journey of Bas Kosters
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Beeldende Kunsten & Vormgeving
Aanvrager Museum Arnhem
Bijdrage van Fonds 21 € 25.000

Museum Arnhem presenteert de overzichtstentoonstelling ‘I want it to be soft’ van modeontwerper Bas Kosters. De tentoonstelling gaat over zijn carrière van dertien jaar en het tienjarig jubileum van zijn studio. In vier museumzalen wordt aan de hand van zes thema’s, Individuality / Growth and Consciousness / Sharing and inspiration / Engagement / Crafts / Characters, een retrospectief van zijn werk getoond, maar er is ook nieuw werk te zien dat Kosters in samenwerking met diverse ontwerpers en makers realiseert.

De tentoonstelling

Kosters ontwikkelde zich de afgelopen jaren tot een eigenzinnige modeontwerper, die niet perse mode ontwerpt, zeker niet in de traditionele (haute couture) zin van het woord. Hij heeft een eigen illustratieve beeldtaal en werkt in vrijwel alle disciplines. Kosters’ werk stelt maatschappelijke en sociale kwesties aan de kaak op een manier die in de Nederlandse mode ongeëvenaard is. Hierdoor is hij een belangrijke inspiratiebron voor jonge ontwerpers.

 

Bij de tentoonstelling verschijnt een publicatie waarin Kosters terugblikt, maar ook de relevantie van het heden en zijn huidige visie als ontwerper komen aan bod. Bezoekers worden uitgenodigd een roze ‘Bas Kosters pop’ te maken om zo mee te werken aan de creatie van een ‘Goede Mensen Machine’. Ook verzorgt Kosters een workshop speciaal voor leerlingen van de richting Mode en Kleding aan het Rijn IJssel College.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

De overzichtstentoonstelling van deze interessante en oorspronkelijke ontwerper Bas Kosters, geeft een goed beeld van zijn volstrekt eigen handschrift, beeldtaal en uitgesproken statements. Het museum zet met een publieksprogramma, educatieve activiteiten, debatten en performances in op het bereiken van een brede groep in mode geïnteresseerden.

“Op een natuurlijke en soms ludieke manier, maar altijd met een sterke en doordachte visuele beeldtaal, bevraagt Kosters de inhoudelijke en maatschappelijke aspecten van mode.”
—Museum Arnhem

Data en locatie

De tentoonstelling is te zien van 14 mei t/m 4 september 2016 in Museum Arnhem.


Projecten

>
>