November Music 2016

Muziek van nu door de makers van nu

Projectnaam November Music 2016
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Podiumkunsten
Aanvrager November Music
Bijdrage van Fonds 21 € 60.000

November Music is een jaarlijks terugkerend internationaal festival op het gebied van actuele muziek dat wordt gehouden in Den Bosch. November Music gaat dwars door genres heen met muziek van nu door de makers van nu. Het festival toont de laatste muzikale ontwikkelingen, waarbij makers en componisten putten uit hedendaags gecomponeerde muziek, jazz, new world music, muziektheater, visual music, electronics & soundscapes en geluidsinstallaties. Dankzij nauwe banden met gerenommeerde festivals in verschillende landen, is November Music in staat bijzondere samenwerkingsprojecten tussen Nederlandse en internationale makers en musici te presenteren. De eerste editie van het festival vond plaats in 1993 en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een van de belangrijkste festivals voor actuele muziek in Nederland.

Tiendaags festival

Vanaf dit jaar is November Music een tiendaags festival. Op het programma staan de internationale en landelijke top van componisten, musici en ensembles. Tevens is er ruimte voor opkomend talent. Naast een groot aantal concerten biedt het festival onder andere lezingen, interviews met componisten, een kunstmuziekroute, geluidsinstallaties en –wandelingen. Speciale aandacht is er dit jaar voor een jonge doelgroep. Het programma Plug richt zich met elektronische undergroundmuziek, klankinstallaties en performances van geluidskunstenaars op een jong publiek. Ook heeft November Music in samenwerking met de Stichting Jheronimus Bosch500 een aantal speciale producties ontwikkeld met het gedachtegoed van de schilder als uitgangspunt.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

November Music sluit goed aan bij de criteria van Fonds 21. Het is een kwalitatief zeer goed festival op het gebied van actuele muziek met ruimte voor zowel jongere carrières en nieuw repertoire als voor gevestigde namen. Het festival is van groot belang voor nieuwe muziek in Nederland. Het festival  heeft een goed oog voor de vragen vanuit zowel de makers als het publiek.

Data en locaties

November Music vindt plaats van 4 t/m 13 november op diverse locaties in Den Bosch.


Projecten

>
>