Imagine Film Festival 2017: Fantastic Fashion

Imagine Film Festival 2017: Fantastic Fashion

Projectnaam Imagine Film Festival 2017: Fantastic Fashion
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Film, Mediakunst & Digitale Cultuur
Aanvrager Stichting Imagine Film Festival
Bijdrage van Fonds 21 € 30.000

Imagine is een elfdaags filmfestival in EYE in Amsterdam gewijd aan fantastische filmgenres als horror, fantasy, sciencefiction en animatie. Het festival prikkelt en stimuleert de verbeelding om andere en toekomstige werelden te verkennen, het onbekende en ondenkbare te onderzoeken en een andere blik op onze eigen wereld te werpen. Het themaprogramma heeft dit jaar de titel Fantastic Fashion. Met dit programma wil Imagine de relatie en de wederzijdse beïnvloeding tussen de modewereld en de fantastische film laten zien.

Fantastic Fashion

Imagine Film Festival toont zo’n vijftig fantastische speelfilms en documentaires, voorpremières van enkele televisieseries en dertig korte films. Naast het filmprogramma is er een uitgebreid randprogramma met gasten uit binnen- en buitenland. Met het thema Fantastic Fashion kijkt het festival nadrukkelijk over de grenzen van het medium film heen, waarbij de blik in deze editie wordt gericht op de rol van kostuums en stilering bij het creëren van de fantastische illusie. De organisatie zoekt hiervoor de samenwerking met onder meer Amsterdam Fashion Week, FOAM, Amsterdam Fashion Institute en Tassenmuseum Hendrikje. Het programma bestaat onder andere uit een masterclass van Luca Nomato, artdirector van The Hunger Games, een modeshow van de Iraans-Nederlandse kostuumontwerper Sepehr Maghsoudi en een symposium over de digitalisering van kostuums. Verder is er een tentoonstelling met werk van Lindy Hemming , ontwerper voor diverse James Bond films, de Dark Knight-trilogie van Christopher Nolan en de film Wonder Woman die deze zomer uitkomt.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Het Imagine Film Festival richt zich op diverse genres in de cinematografische marge, met een directe link naar populaire cultuuruitingen. Met een disciplineoverstijgende programmering bereikt het festival een breed publiek. Het festival knoopt internationale partnerships aan, interessant voor  de kwaliteit van de publieksprogrammering. Binnen het thema Fantasic Fashion heeft de organisatie een divers programma samengesteld, met zowel programmaonderdelen voor het algemene publiek als voor de ‘echte fans’.

Data en locatie

Imagine Film Festival vindt plaats van 12 tot en met 22 april in EYE in Amsterdam.


Projecten

>
>