A Perfect Day 3

Tekenshow met (inter)nationale kunstenaars

Projectnaam A Perfect Day 3
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Beeldende Kunsten & Vormgeving
Aanvrager Stichting A Perfect Day
Bijdrage van Fonds 21 € 25.000

A Perfect Day is een tekententoonstelling in Amsterdam waarin kunstenaars door middel van tekst, beeld en humor reflecteren op het alledaags bestaan. Tijdens deze derde editie worden vierhonderd werken getoond van meer dan vijftig makers uit binnen- en buitenland. De werken zijn geselecteerd op basis van artistieke kwaliteit en maatschappelijke relevantie. Thema’s die aan bod komen zijn onder meer de coronapandemie, racisme, klimaat, gender, privacy en religie. Naast de getoonde werken zijn er performances van de kunstenaars en worden bezoekers met workshops uitgenodigd om mee te tekenen.

Verwondering

A Perfect Day toont werk waarin de verwondering van de maker over het alledaags bestaan centraal staat. De line-up bestaat uit kunstenaars met diverse achtergronden; van beeldende kunst tot literatuur en van moving comics tot schilderkunst. Te zien is werk van onder anderen Bas Kosters, Liana Finck, Nedko Solakov, Soufiane Ababri, Lily van der Stokker, Kamagurka, Grace Miceli, Rogier Roeters, Benoît van Innes en Jip van den Toorn. Ook te zien is de installatie Life Model II (2016) van de Britse kunstenaar David Shrigley.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

A Perfect Day heeft een sterke line-up. De onderwerpen, locatie en inrichting maken het een laagdrempelig evenement, waardoor er een breed publiek bereikt kan worden, dat word uitgedaagd zich met de kunstenaars te verhouden tot actuele maatschappelijke vraagstukken.

Data en locatie

A Perfect Day vindt plaats van 23 september tot en met 2 oktober op de NDSM-Werf in Amsterdam.


Projecten

>
>