Vivaldi - Dangerous Liaisons

Spiksplinternieuwe barokopera

Opera2day en de Nederlandse Bachvereniging hebben de achttiende-eeuwse briefroman Les Liaisons Dangereuses bewerkt tot een nieuwe barokopera met muziek van Antonio Vivaldi. In Dangerous Liaisons komen Vivaldi’s meest opwindende aria’s samen in een nieuw libretto. Er wordt een al even opwindend verhaal mee verteld, gebaseerd op het boek van de Franse schrijver Pierre Choderlos de Laclos.

Wraak

Dangerous Liaisons is een voorstelling over verleiding, wraak en menselijke meedogenloosheid. Hoofdpersonen Marquise de Merteuil en Vicomte de Valmont zetten met een weddenschap een gevaarlijk spel met de liefde in gang. Ze dagen elkaar uit om een paar jonge, onschuldige mensen te verleiden, maar raken verzeild in een venijnige strijd waar alle betrokkenen uiteindelijk aan ten onder gaan. Dangerous Liaisons is een portret van een tijdperk, waarin een verveelde elite bezwijkt onder haar eigen intriges. De felle emoties die daarmee gepaard gaan krijgen een weerklank in Vivaldi’s muziek, uitgevoerd door een jonge internationale cast en de musici van de Bachvereniging.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Dangerous Liaisons is een nieuwe barokopera. Voor dit project werkt Opera2day met jonge zeer talentvolle professionele zangers samen met de Nederlandse Bachvereniging. Dangerous Liaisons heeft een groot en landelijk bereik en richt zich op een breed en deels nieuw operapubliek. 

Data en locaties

De voorstelling Dangerous Liaisons gaat donderdag 17 januari in première in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Daarna volgt een landelijke tournee tot en met 16 maart.


Deze projecten ontvingen eerder steun van Fonds 21Bekijk meer projecten

BredaPhoto 2018 - To infinity and beyond

BredaPhoto - internationale fotografie van dit moment

BredaPhoto is een internationale biënnale voor hedendaagse fotografie met actuele maatschappelijke thema’s. Het is het grootste publieksfestival voor fotografie van de Benelux.

Bekijk project

Hockney - Van Gogh. The Joy of Nature

David Hockney en Van Gogh

De tentoonstelling ‘Hockney – Van Gogh: The Joy of Nature’ in het Van Gogh Museum in Amsterdam toont de invloed van Vincent van Gogh op het werk van de wereldberoemde kunstenaar David Hockney (1937).

Bekijk project