Julius Caesar in het Amsterdamse Bostheater

Shakespeare onder de sterren

Projectnaam Julius Caesar in het Amsterdamse Bostheater
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Podiumkunsten
Aanvrager Orkater
Bijdrage van Fonds 21 € 40.000

Muziektheatergezelschap Orkater brengt deze zomer in samenwerking met het Amsterdamse Bostheater Julius Caesar tot leven. De zes jongere acteurs van Orkater delen het openluchttheater met vijf blazers van K.O.Brass!, bekend van Kyteman Orchestra. Regisseur Michiel de Regt laat in Julius Caesar muziek, taal en beeld samensmelten tot een razendsnelle, absurde voorstelling. Zo absurd dat het verdacht veel op de realiteit begint te lijken. Na de voorstellingen in het Amsterdamse Bostheater zal de muzikale Shakespeare een landelijke tournee maken.

Politiek op het scherpst van de snede

Julius Caesar is de eerste van de vijf grote tragedies van Shakespeare. Het stuk speelt zich af in de achterkamertjes van het Romeinse Rijk, waar het politieke spel op het scherpst van de snede wordt gespeeld. Wanneer Julius Caesar de absolute macht in handen dreigt te krijgen wordt Brutus op de proef gesteld. Wat weegt voor hem zwaarder, zijn vriendschap met Caesar of het voortbestaan van de democratie? Eigenbelang of landsbelang? De voorstelling legt bloot hoe kleine mensen in staat zijn tot daden waarvan de gevolgen immens blijken. De cast van Julius Caesar bestaat naast de vijf muzikanten van K.O.Brass! uit Jip van den Dool, Mattias van den Vijver, Erik van der Horst, Reinoud Scholte van Asschat, Charlie-Chan Dagelet, Amarenske Haitsma en Matthijs van de Sande Bakhuyzen (theatertournee).

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Orkater is een goed muziektheatergezelschap dat zich blijft vernieuwen en ontwikkelen, nu ook door nieuwe samenwerkingsverbanden aan te gaan. In het Amsterdamse Bostheater komt altijd veel publiek dat doorgaans niet naar het theater gaat. Ook positief is dat de jongere acteurs van Orkater de voorstelling zullen spelen. Het verwachte bereik is landelijk en groot.

Data en locatie

De voorstelling Julius Caesar gaat 3 augustus in première in het Amsterdamse Bostheater.


Projecten

>
>