Foto: Knelis

Noorderzon Performing Arts Festival Groningen (2017-2018)

Internationaal kunstenfestival in Groningen

Bijdrage van Fonds 21
2017
€ 60.000
2018
€ 60.000
Kunst & Cultuur
Podiumkunsten
Projectnaam
Noorderzon Performing Arts Festival Groningen (2017-2018)
Aanvrager
Noorderzon Groningen
Website
Bekijk →

Noorderzon Performing Arts Festival Groningen is een internationaal kunstenfestival. Het hart van het festival is het Noorderplantsoen met theater, dans, muziek, literatuur en beeldende kunst. In verschillende theaters in de stad toont het festival cross-over producties met onder meer muziek, dans en theater.

 

Fonds 21 steunt dit project met een meerjarige toekenning voor 2017 en 2018.

Noorderplantsoen

Het festival presenteert nieuw werk van grootheden, oude bekenden en van jonge makers uit landen als Frankrijk, Australië, Cambodja, Mozambique en Hongarije. Verhalen van over de hele wereld, verteld in Groningen. Noorderzon opent de 28e editie van het festival met de nieuwste voorstelling van de Braziliaanse choreograaf en hophopvirtuoos Bruno Beltrão In de voorstelling  Inoah verkennen tien dansers de grenzen tussen hiphop, breakdance en moderne dans en halen zij het Braziliaanse straatleven naar het podium.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Noorderzon biedt een bijzonder, avontuurlijk en kwalitatief hoogwaardig programma. De organisatie heeft een duidelijke artistieke missie en visie en onderscheidt zich met de internationale programmering van andere festivals. Het festival schenkt bewust veel aandacht aan jongere makers, die vernieuwende voorstellingen presenteren. Het publieksbereik is groot en breed.

Data en locaties

De 28e editie van het festival vindt plaats van donderdag 23 augustus tot en met zondag 2 september 2018 in het Noorderplantsoen en op vele locaties in Groningen.


Deze projecten ontvingen eerder steun van Fonds 21Bekijk meer projecten

International Film Festival Rotterdam (2017 - 2018)

Rotterdam twaalf dagen lang in het teken van film

IFFR is een internationaal onderscheidend en voor Nederland uniek filmfestival dat artistieke kwaliteit aan toegankelijkheid koppelt.

Bekijk project

Money School

Financiële educatie voor Amsterdamse jongeren

MON€Y SCHOOL is een buitenschools workshoptraject voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar uit Amsterdam. Doel is het vergroten van hun financiële vaardigheden.

Bekijk project