Foto: Nichon Glerum

Oerol (2017- 2018)

Theaterfestival op Terschelling

Bijdrage van Fonds 21
2017
€ 110.000
2018
€ 110.000
Kunst & Cultuur
Podiumkunsten
Projectnaam
Oerol (2017- 2018)
Aanvrager
Terschellings Oerol Festival
Website
Bekijk →

Oerol is een festival dat jaarlijks plaatsvindt op Terschelling. Het Waddeneiland vormt tien dagen lang het decor voor theater, dans, straattheater, beeldende kunst en muziek. Bezoekers van het festival worden uitgenodigd om op een avontuurlijke, open manier het landschap in te stappen en het locatietheater te beleven. Naast een dagelijks wisselend muziek- en straattheaterprogramma vormen de tientallen theatervoorstellingen en expedities de kern van het festival.

 

Fonds 21 steunt dit project met een meerjarige toekenning voor 2017 en 2018.

Premières

Oerol 2018 opent met ‘Foreign Tongues’, een voorstelling van het Oostenrijkse dansgezelschap Liquid Loft / IN SITU. Voor deze dansvoorstelling zijn honderd mensen geïnterviewd in vijf verschillende talen. De gesprekken zijn vervolgens vertaald naar bewegingen. Het resultaat is een spectaculaire dansvoorstelling. Ook op Oerol staan de Veenfabriek en het Franse muziekensemble La Compagnie du Tire-Laine met de première van ‘Pinokkio’, een kleurrijke voorstelling vol muziek, theater en dans. Veder beleeft de voorstelling ‘George & Eran worden racisten’ van George & Eran zijn première, een conflictkomedie over ongelijkheid en discriminatie.

 

Het hart van Oerol wordt gevormd door festivalterrein de Westerkeyn met muziek, theatervoorstellingen, gesprekken en lezingen. De Betonning is een tweede festivalterrein op West-Terschelling. Hier wordt op een experimentele manier een multidisciplinair programma gecreëerd.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Oerol is een festival dat zich onderscheidt van andere festivals door de focus op theater en kunst in het landschap. De kwaliteit van de programmering is hoog, waarbij de helft van het werk nieuw is of voor het eerst (in Nederland) te zien. Met het actuele aanbod weet Oerol een groot en breed publiek te bereiken.

Data en locatie

Oerol vindt plaats van 15 tot en met 24 juni op verschillende locaties op Terschelling.


Deze projecten ontvingen eerder steun van Fonds 21Bekijk meer projecten

CERAMIX

Keramiek in de beeldende kunst van Gauguin tot Schütte

Blockbuster-tentoonstelling over het gebruik van keramiek door 20e- en 21e-eeuwse kunstenaars.

Bekijk project

The Power of Pictures

The Power of Pictures - Beginjaren van de Russische propaganda

The Power of Pictures in het Joods Historisch Museum in Amsterdam toont met foto’s, filmaffiches en films het ontstaan van een nieuwe Sovjetstijl.

Bekijk project