Foto: Nichon Glerum

Oerol (2017- 2018)

Theaterfestival op Terschelling

Oerol is een festival dat jaarlijks plaatsvindt op Terschelling. Het Waddeneiland vormt tien dagen lang het decor voor theater, dans, straattheater, beeldende kunst en muziek. Bezoekers van het festival worden uitgenodigd om op een avontuurlijke, open manier het landschap in te stappen en het locatietheater te beleven. Naast een dagelijks wisselend muziek- en straattheaterprogramma vormen de tientallen theatervoorstellingen en expedities de kern van het festival.

 

Fonds 21 steunt dit project met een meerjarige toekenning voor 2017 en 2018.

Premières

Oerol 2018 opent met ‘Foreign Tongues’, een voorstelling van het Oostenrijkse dansgezelschap Liquid Loft / IN SITU. Voor deze dansvoorstelling zijn honderd mensen geïnterviewd in vijf verschillende talen. De gesprekken zijn vervolgens vertaald naar bewegingen. Het resultaat is een spectaculaire dansvoorstelling. Ook op Oerol staan de Veenfabriek en het Franse muziekensemble La Compagnie du Tire-Laine met de première van ‘Pinokkio’, een kleurrijke voorstelling vol muziek, theater en dans. Veder beleeft de voorstelling ‘George & Eran worden racisten’ van George & Eran zijn première, een conflictkomedie over ongelijkheid en discriminatie.

 

Het hart van Oerol wordt gevormd door festivalterrein de Westerkeyn met muziek, theatervoorstellingen, gesprekken en lezingen. De Betonning is een tweede festivalterrein op West-Terschelling. Hier wordt op een experimentele manier een multidisciplinair programma gecreëerd.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Oerol is een festival dat zich onderscheidt van andere festivals door de focus op theater en kunst in het landschap. De kwaliteit van de programmering is hoog, waarbij de helft van het werk nieuw is of voor het eerst (in Nederland) te zien. Met het actuele aanbod weet Oerol een groot en breed publiek te bereiken.

Data en locatie

Oerol vindt plaats van 15 tot en met 24 juni op verschillende locaties op Terschelling.


Deze projecten ontvingen eerder steun van Fonds 21Bekijk meer projecten

Jongerenacademie Talent In Zich (JATIZ)

JATIZ zet jongeren in hun kracht

De Jongeren Academie Talent in Zich (JATIZ) van stichting SOVIC begeleidt jongeren van 17 tot 27 jaar met een grote afstand tot de arbeidsmarkt op weg naar scholing of werk.

Bekijk project

Trojan Wars

Mbo-studenten maken kennis met alle afdelingen van HNT

Trojan Wars bestaat uit een driedelige theatervoorstelling en een randprogramma waarin mbo-studenten worden uitgedaagd om hun eigen burgerschap vorm te geven.

Bekijk project