Foto: Nichon Glerum

Oerol (2017- 2018)

Theaterfestival op Terschelling

Oerol is een festival dat jaarlijks plaatsvindt op Terschelling. Het Waddeneiland vormt tien dagen lang het decor voor theater, dans, straattheater, beeldende kunst en muziek. Bezoekers van het festival worden uitgenodigd om op een avontuurlijke, open manier het landschap in te stappen en het locatietheater te beleven. Naast een dagelijks wisselend muziek- en straattheaterprogramma vormen de tientallen theatervoorstellingen en expedities de kern van het festival.

 

Fonds 21 steunt dit project met een meerjarige toekenning voor 2017 en 2018.

Premières

Oerol 2018 opent met ‘Foreign Tongues’, een voorstelling van het Oostenrijkse dansgezelschap Liquid Loft / IN SITU. Voor deze dansvoorstelling zijn honderd mensen geïnterviewd in vijf verschillende talen. De gesprekken zijn vervolgens vertaald naar bewegingen. Het resultaat is een spectaculaire dansvoorstelling. Ook op Oerol staan de Veenfabriek en het Franse muziekensemble La Compagnie du Tire-Laine met de première van ‘Pinokkio’, een kleurrijke voorstelling vol muziek, theater en dans. Veder beleeft de voorstelling ‘George & Eran worden racisten’ van George & Eran zijn première, een conflictkomedie over ongelijkheid en discriminatie.

 

Het hart van Oerol wordt gevormd door festivalterrein de Westerkeyn met muziek, theatervoorstellingen, gesprekken en lezingen. De Betonning is een tweede festivalterrein op West-Terschelling. Hier wordt op een experimentele manier een multidisciplinair programma gecreëerd.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Oerol is een festival dat zich onderscheidt van andere festivals door de focus op theater en kunst in het landschap. De kwaliteit van de programmering is hoog, waarbij de helft van het werk nieuw is of voor het eerst (in Nederland) te zien. Met het actuele aanbod weet Oerol een groot en breed publiek te bereiken.

Data en locatie

Oerol vindt plaats van 15 tot en met 24 juni op verschillende locaties op Terschelling.


Deze projecten ontvingen eerder steun van Fonds 21Bekijk meer projecten

Theaterfestival Boulevard 2017

Hét zomerfestival van ’s-Hertogenbosch

Theaterfestival Boulevard is hét zomerfestival van ’s-Hertogenbosch. Elf dagen lang kunnen liefhebbers zich onderdompelen in het gevarieerde aanbod van theater, dans, muziektheater, muziek en kunstvormen die niet in een hokje geplaatst kunnen worden.

Bekijk project

Unicef Kinderrechten Filmfestival 2020

Filmeducatieproject over kinderrechten

Het project leert kinderen van 8 tot en met 14 jaar spelenderwijs alles over het maken van film, filmgeletterdheid, mediawijsheid, sociale vaardigheden en thema’s als burgerschap en kinderrechten.

Bekijk project