Kaboom Animation Festival 2021

Internationaal animatiefilmfestival

Projectnaam Kaboom Animation Festival 2021
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Film, Mediakunst & Digitale Cultuur
Aanvrager Stichting Kaboom Animation Festival
Bijdrage van Fonds 21 € 50.000

Kaboom is een internationaal animatiefilmfestival dat plaatsvindt in Amsterdam en Utrecht. Het festival is sinds 2019 de opvolger van het Amsterdamse KLIK! en het Utrecht Holland Animation Film Festival en toont animatie over de volle breedte van het genre, van kleurrijke verhalen voor het hele gezin tot experimentele arthouse. De komende editie van Kaboom duurt vijf dagen en is volledig digitaal te beleven.

Twintig jaar Nederlandse animatiefilms

Op www.kaboomfestival.nl worden meer dan driehonderd animatiefilms getoond uit 53 verschillende landen en zijn er talks met filmmakers, workshops, discussies en andere online evenementen. Met het themaprogramma Big Bang wordt gerefereerd aan het verleden – de kosmos, de oerknal, de evolutie –, aan de huidige stand van zaken in animatie met ongekende technische mogelijkheden, en aan de toekomst van de wereld met de noodzaak tot maatschappelijke verandering. Verder worden de beste nieuwe animatiefilms getoond in competitie voor de Kaboom-awards. In de feature  competitie zijn onder meer Mosley van Kirby Atkins, My Favourite War van Ilze Burkovska-Jacobsen en On-Gaku: Our Sound van Kenji Iwaisawa te zien. Een ander bijzonder programma is Two Decades of Dutch Animation met de meest diverse, confronterende, verleidelijke en oogverblindende Nederlandse animaties van de afgelopen twintig jaar.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Kaboom is het enige animatiefilmfestival in Nederland en biedt goed gecureerde programma’s met een aansprekende toon en energie. Terwijl de animatiesector in Nederland bloeit en van hoge kwaliteit is met internationaal aanzien, zijn er weinig vertoningsmogelijkheden. Kaboom geeft animatie een podium waarop al haar facetten worden gevierd met het breedst mogelijke publiek.

Data en locatie

Kaboom vindt plaats van 31 maart tot en met 4 april op www.kaboomfestival.nl.

 


Projecten

>
>