Guiding the Mass - Dutch Design Week

Ervaar design tijdens de Dutch Design Week

Projectnaam Guiding the Mass - Dutch Design Week
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Beeldende Kunsten & Vormgeving
Aanvrager Dutch Design Foundation
Bijdrage van Fonds 21 € 35.000

Met 475 evenementen op 100 locaties, 275.000 bezoekers en werk van ruim 2500 ontwerpers is de Dutch Design Week (DDW) in Eindhoven het grootste design-evenement van Noord-Europa. Met een mix van nieuw talent, gevestigde ontwerpers en gerenommeerde bureaus, komen bijna alle denkbare disciplines en aspecten van design aan bod. De DDW is van groot belang voor de internationale, professionele designwereld, maar is tevens een groot cultureel publieksevenement. Met onder meer tentoonstellingen, lezingen, debatten en festiviteiten zet de organisatie zich in om een groot publiek bewust te maken van de betekenis van design in hun leven. Met het publieksprogramma Guiding the Mass wil DDW het publiek niet alleen de veelheid en diversiteit van design laten zien en ervaren, maar ook ‘gidsen’ naar meer begrip, meer bewustzijn en meer waardering voor design.

Guiding the Mass

Het publieksprogramma Guiding the Mass wordt dit jaar voor de tweede keer vormgegeven en bestaat uit routes, apps, lezingen, colleges, gidsen en een avondprogramma. Ook zijn er audiotours beschikbaar, worden er workshops gegeven en zijn er design routes ontwikkeld om bezoekers door het aanbod te gidsen. Daarnaast worden er met My First DDW, It’s Your World en Now Future Night drie programma’s ter verdieping aangeboden, elk met een eigen niveau en invalshoek.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

In Nederland is er vrij weinig aanbod voor een breed publiek op het gebied van design. De Dutch Design Week staat bekend om kwaliteit en heeft een groot bereik. De organisatie heeft met het publieksprogramma Guiding the Mass het doel om een breed Nederlands, overwegend jong publiek bewust te laten worden van de betekenis van design in het leven. Het publieksprogramma brengt bezoekers in contact met de verschillende disciplines binnen design middels een goed begeleidend programma.

Data en locatie

De Dutch Design week vindt plaats van 22 tot en met 30 oktober 2016 in Eindhoven.


Projecten

>
>