Titaantjes

Unieke portretten over het dagelijks leven van jonge kunstenaars

Sommige kinderen worden met een zeldzaam talent geboren en willen niets anders dan elke dag daarmee bezig zijn. Ze voelen een dwingende noodzaak om dingen te maken en met hun talent bezig te zijn. In de jeugddocumentaireserie Titaantjes worden acht kinderen gevolgd op hun eigen weg in de dans, in tekenen, filmen, schrijven, musiceren, ontwerpen of zingen.

 

Thuis en op school, maar natuurlijk ook op de momenten dat ze creëren worden de kinderen gevolgd. Dan staat ze een levensveranderende ontmoeting te wachten: ze komen oog in oog te staan met hun allergrootste idool: de bekende pianiste Klara Wurz, choreograaf Hans van Manen, modeontwerper Bart Kosters en producent, scenarioschrijver Burny Bos. De serie gaat puur over de innerlijke drang tot het maken van kunst.

Productiebedrijf Jongens van de Wit van Iris Lammertsma en Boudewijn Koole maakte Titaantjes met verschillende jonge regisseurs met een goede reputatie zowel met het werken met kinderen als met het maken van kunstenaarsportretten: Martijn Blekendaal, Anneke de Lind van Wijngaarden, Katinka de Maar, Catherine van Campen en Annelies Kruk.


De serie werd uitgezonden op VPRO/Zapp en is nu online terug te zien op http://www.vpro.nl/jeugd/programmas/titaantjes.html 

“De kinderen in Titaantjes doen het helemaal op eigen kracht én uit eigen beweging. Niet zelden zijn het juist de ouders die van hun kinderen leren.”

Jongens van de Wit

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Met Titaantjes brengt een kwalitatief topteam van film- en televisiemakers op toegankelijke,  inspirerende wijze diverse kunstvormen onder de aandacht van een jonge doelgroep.


Deze projecten ontvingen eerder steun van Fonds 21Bekijk meer projecten

Cinekid Festival

Hét film-, televisie- en nieuwe mediafestival voor kinderen

Cinekid is hét film-, televisie-, en nieuwe mediafestival voor de jeugd. Wat begon als een bescheiden filmfestival in 1986 is uitgegroeid tot een multidisciplinair festival met internationaal aanzien.

Bekijk project

Holland Festival 2020

Online Holland Festival

Het Holland Festival is dit jaar online te bezoeken. Samen met de artiesten die tijdens het festival zouden optreden, is een online programma samengesteld.

Bekijk project