Le Guess Who? 2017

Ontdekken van nieuwe muziek

Projectnaam Le Guess Who? 2017
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Podiumkunsten
Aanvrager Le Guess Who
Bijdrage van Fonds 21 € 50.000

Le Guess Who? is een internationaal festival voor experiment, avontuur en muzikale grensverlegging in Utrecht. Het vierdaagse festival combineert optredens uit verschillende genres als modern gecomponeerde muziek, jazz, avant-garde uit Azië en de Arabische wereld, underground en drone. Le Guess Who? legt dwarsverbanden tussen deze genres en presenteert ze op een laagdrempelige manier.

Ontdekken van nieuwe muziek

Le Guess Who? draait om het ontdekken van nieuwe muziek. Het festival biedt een podium aan muziekstromingen die op radio en televisie niet of weinig aan bod komen. Het programma is deels samengesteld door gastcuratoren. Deze editie is er een prominente rol ingeruimd voor jazz. Geprogrammeerd staan onder anderen Pharoah Sanders, het vrouwenkoor van Le Mystère des Voix Bulgares, James Holden, Perfume Genius en Mount Eerie.

Het festival vindt plaats op verschillende locaties in Utrecht, uiteenlopend van poppodia en theaters tot kerken en galerieën. Aan het festival is een educatietraject gekoppeld waarbij kinderen en scholieren onder meer in aanraking worden gebracht met op het festival geprogrammeerde muziek.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Fonds 21 steunt Le Guess Who? vanuit het aandachtsgebied Podiumkunsten binnen de pijler Kunst & Cultuur. Le Guess Who? is een festival met een onderscheidende en genre-overstijgende programmering. Het festival presenteert op een laagdrempelige manier niet-westerse actuele muziek. Legendarische pioniers worden naast nieuwe talenten geprogrammeerd. Het festival weet op een toegankelijke manier een breed publiek in aanraking te brengen met internationaal aanbod.

Data en locaties

Le Guess Who? vindt plaats van 9 t/m 12 november op verschillende locaties in Utrecht.


Projecten

>
>