Tekenfilm Zonder Beeld

Voorstelling in het schemerdonker

Projectnaam Tekenfilm Zonder Beeld
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Podiumkunsten
Aanvrager Stichting Eef van Breen Producties
Bijdrage van Fonds 21 € 35.000

Tekenfilm zonder Beeld is een familievoorstelling (6+ jaar) vol beelden en geluid. Het is een productie die zich achter je ogen afspeelt, waarbij de bezoeker in het schemerdonker stapt en wordt omringd door woorden en klanken. Waar instrumenten het licht vangen en stemmen de bezoeker meenemen op een buitengewone reis. Tekenfilm zonder Beeld is een productie van Het Houten Huis en Eef van Breen Group in samenwerking met dichter Kira Wuck.

Voorstelling in het schemerdonker

Tekenfilm zonder Beeld wordt uitgevoerd door vijf muzikanten en één acteur. In de voorstelling wordt gebruikgemaakt van een quadrafonisch systeem, waarmee geluidssignalen onafhankelijk van elkaar kunnen worden weergegeven. De bezoeker wordt middenin de ruimte geplaatst.

 

Tekenfilm zonder Beeld vertelt het verhaal van een jongen die naar de sterren kijkt en denkt aan zijn verloren broertje. Hij ziet een oneindig groot heelal en weet: allemaal zijn we van sterrenstof gemaakt. Hoe klein die deeltjes ook zijn, we zijn met elkaar verbonden, zelfs als je er niet meer bent. 

 

De jongen besluit naar de Noordpool te reizen, want vanaf daar kun je de sterren bijna aanraken! De trein raast dwars door de toekomst en het verleden, langs sterren en herinneringen.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

De jeugdtheatervoorstelling Tekenfilm zonder Beeld is een bijzondere productie met een landelijke speellijst. De Eef van Breen Group realiseert bijzondere projecten die zich vaak onderscheiden door hun vorm en inhoud, dat is nu ook het geval. De coproducent Houten Huis en dichter Kira Wuck passen goed bij vorm, inhoud en werkwijze van de voorstelling.

Data en locaties

Tekenfilm zonder Beeld gaat in première op 22 februari in Grand Theatre Groningen. Daarna volgt een landelijke tournee.

 


Projecten

>
>