IFFR 2015 en 2016

Toonaangevend filmfestival

Projectnaam IFFR 2015 en 2016
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Film, Mediakunst & Digitale Cultuur
Aanvrager International Film Festival Rotterdam
Bijdrage van Fonds 21 € 100.000
€ 100.000

Het Internationaal Film Festival Rotterdam biedt iedereen, van jongeren tot senioren en van kunstliefhebbers tot trendy uitgaanspubliek, een gevarieerd en boeiend programma. Fonds 21 heeft zich met een meerjarige toekenning voor de edities 2015 en 2016 als partner verbonden aan dit toonaangevend filmfestival.

Filmfestival van formaat

Het International Film Festival Rotterdam presenteert jaarlijks een grote verscheidenheid aan kwalitatief hoogstaande films van eigenzinnige makers. Met ruim 300.000 betalende bezoekers is het IFFR een publieksevenement van formaat. Onder het programma van het 45ste IFFR zet de kersverse festivaldirecteur Bero Beyer zijn handtekening, onder andere met de vernieuwde Tiger Film Competitie. Ook keert in 2016 IFFR Live terug met vijf films die in première gaan tijdens het festival én tegelijkertijd worden vertoond in meer dan veertig filmtheaters elders in de wereld. Publiek dat niet in één van die zalen zit, kan online live meekijken.

Waarom steunt Fonds 21 het IFFR?

Fonds 21 is partner van het IFFR. Het festival kiest voor jong en opkomend filmtalent, voor filmauteurs met een onafhankelijke en vernieuwende signatuur en voor filmmakers of kunstenaars die innovatief of experimenteel grenzen verkennen en overschrijden. Het festival organiseert, naast het reguliere filmprogramma, een groot aantal evenementen waarbij publiek en filmmakers elkaar ontmoeten: zaalgesprekken, lezingen, debatten, talkshows, live performances en installaties verspreid over de verschillende festivallocaties in Rotterdam.


Projecten

>
>