Rambler

Modemerk met ontwerpen van (zwerf)jongeren

Projectnaam Rambler
Pijler
Aanvrager Rambler Studios
Bijdrage van Fonds 21 € 70.000

Het idee om een eigen kledinglijn te ontwerpen, ontstond toen directeur Carmen van der Vecht als fotograaf een serie portretten van straatjongeren in Accra en Londen maakte. Inmiddels heeft Rambler Creative Coaching Studio Amsterdam een eigen kledinglijn gemaakt door (zwerf)jongeren, met een ontwerpstudio in Amsterdam waar zwerfjongeren worden begeleid. Rambler won in 2015 de WGSN Global Fashion Award en heeft inmiddels ook een vestiging in Berlijn. 

Eigenaarschap

Dak- en thuisloze jongeren tussen de 18 - 23 jaar werken elk seizoen aan de realisatie van een eigen ontwerp voor verschillende collecties. Om het eigenaarschap te waarborgen ontvangen de ontwerpers 10% van de royalties bij verkoop van de kleding. De studio werkt intensief samen met Amsterdamse maatschappelijke organisaties Streetcornerwork en HVO Querido, die de jongeren begeleiden. 

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Fonds 21 steunt Rambler omdat het project past binnen het thema Ondernemen van de pijler Jongeren & Maatschappij. Binnen een bedrijfsmatige omgeving leren kwetsbare jongeren ondernemen en werken daarmee ook aan betere toekomstmogelijkheden en -perspectieven.


Projecten

>
>