STRP Biënnale 2015

Interdisciplinair festival met blik op de toekomst

Projectnaam STRP Biënnale 2015
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Film, Mediakunst & Digitale Cultuur
Aanvrager Stichting STRP
Bijdrage van Fonds 21 € 75.000

Om het jaar presenteert STRP tien dagen lang een uitgebreid programma vol spectaculaire kunst, experimentele technologie en elektronische muziek. Centraal staat de expositie met internationaal toonaangevende mediakunstinstallaties. Het festival trekt elke editie veel publiek uit de regio en ver daarbuiten.

 

STRP focust zich niet alleen op technologische ontwikkelingen, maar juist op de mogelijkheden die deze bieden voor de kunsten en de maatschappij. Het festival profileert zich dan ook als veldlab en werkt samen met high-tech bedrijven uit de regio. STRP werpt hiermee een blik in de toekomst van onze door technologie gedreven cultuur.

Waarom steunt Fonds 21 dit festival?

Mediakunstfestivals zijn van belang voor de presentatie van nieuwe ontwikkelingen in technologie en kunst. STRP biedt een toonaangevend, meerdaags, multidisciplinair programma vanuit een heldere inhoudelijke visie aan een breed publiek. Het festival heeft een goede balans gevonden tussen de kunst - en de muziekprogrammering.

“STRP heeft een open, veelzijdig, spannend en toonaangevend programma dat creatieve technologie tastbaar maakt voor een breed en nieuwsgierig publiek.“
—STRP

Projecten

>
>