Cinekid Festival

Hét film-, televisie- en nieuwe mediafestival voor kinderen

Projectnaam Cinekid Festival
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Film, Mediakunst & Digitale Cultuur
Aanvrager Cinekid
Bijdrage van Fonds 21 € 100.000

Cinekid is hét film-, televisie-, en nieuwe mediafestival voor de jeugd. Wat begon als een bescheiden filmfestival in 1986 is uitgegroeid tot een multidisciplinair festival met internationaal aanzien. Het 30-jarig jubileum vindt plaats in Amsterdam en in meer dan 35 theaters en filmhuizen door het hele land. Cinekid richt zich op kinderen van 3 tot en met 14 jaar en programmeert educatieve en bijzondere mediaproducties, waarbij alle genres binnen film, televisie en nieuwe media aan bod komen. Het doel van Cinekid is om de media-ontwikkeling van kinderen te begeleiden, hen met een kritische blik media te laten ervaren en hun wereldbeeld te verbreden.

 

Grootste digitale speeltuin ter wereld

Cinekid omvat alle aspecten van de media-industrie voor jong publiek. Dit jaar zijn er meer dan 100 bijzondere films en tv-programma’s te zien. Daarnaast is er veel aandacht voor ‘Do It Yourself’-programma’s met bekende vloggers, YouTubers en Instagrammers.

 

Het Medialab is met de meest innovatieve tools, games, installaties en apps, de grootste digitale speeltuin van de wereld. Kinderen worden in het Medialab uitgedaagd om zelf aan de slag te gaan met het spelen van de nieuwste games, virtual reality installaties, 3D werelden, puzzelen, programmeren, apps en workshops.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

De uitmuntende kwaliteit van de programmering, de publieksgerichtheid, de innovatieve kracht, de interactie die het festival met het jonge publiek weet te bereiken en de ondernemende houding van de organisatie zijn allemaal redenen voor Fonds 21 om dit bijzondere festival te ondersteunen.

Data en locatie

Cinekid Festival 2016 vindt plaats op donderdag 13 en vrijdag 14 oktober voor scholen en aansluitend voor het publiek van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 oktober in de Westergasfabriek in Amsterdam. Van 15 tot en met 31 oktober is Cinekid op Locatie te zien in meer dan 35 filmtheaters door het hele land.


Projecten

>
>