PART

Interdisciplinaire voorstelling over leegte

Projectnaam PART
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Podiumkunsten
Aanvrager OFF Projects
Bijdrage van Fonds 21 € 25.000

PART is een voorstelling waarin dans, muziek van Beethoven en vooruitstrevend geluidsontwerp samensmelten tot een immersieve zintuiglijke ervaring. PART is een samenwerking tussen OFFprojects, Ragazze Quartet en geluidsontwerper Salvador Breed en gaat over leegte en fragmentatie. Wat blijft er achter als we iets terugtrekken of verwijderen? Wat komt er aan het licht als we het geheel ontrafelen en de individuele delen bekijken? De makers hebben de overtuiging dat leegte niet alleen geassocieerd hoeft te worden met verlies, maar dat het ook nieuw potentieel kan betekenen.

Leegte

Centraal in PART staat het strijkkwartet van Beethoven op.132, één van zijn laatste en meest rijke werken. De titel van de voorstelling is een verwijzing naar ‘partita’, een term die vaak wordt gebruikt voor een solostuk. Met het monumentale strijkkwartet als vertrekpunt, deconstrueren en spelen choreograaf Ben-Tal en het ensemble van tien top dansers en musici met de notie van leegte. Mede door de vooruitstrevende 4DSOUND-technologie van Salvador Breed, neemt PART het publiek mee op een emotionele en filosofische reis door ruimte, beweging en klank.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

PART is een voorstelling voor de grote zaal. Het is een interdisciplinaire samenwerking van dans, muziek en geluidsontwerp door makers van hoog niveau die ieder op hun eigen manier met vernieuwing en het oprekken van grenzen bezig zijn. Het project heeft een landelijke speellijst en zet actief in op het bereiken van verschillende publieksgroepen.

Data en locaties

Bekijk hier de speellijst.


Projecten

>
>