Feeling Curious? 2023

Radicaal performance festival

Projectnaam Feeling Curious? 2023
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Kunst & Cultuur
Aanvrager Theater Rotterdam
Bijdrage van Fonds 21 € 35.000

Feeling Curious? is een internationaal performance festival dat plaatsvindt in Theater Rotterdam. Het is een festival dat de nieuwste ontwikkelingen binnen de podiumkunsten toont en makers kiest die vanuit een radicaal perspectief vragen stellen over actuele thema’s als duurzaamheid, gelijkwaardigheid en diversiteit. Gedurende tien dagen biedt Theater Rotterdam een podium aan artiesten van over de hele wereld en gaat daarbij voorbij aan genre, leeftijd en achtergrond. Het enige wat de makers gemeen hebben is een radicale kijk op de wereld en het maken van theater.

Jonge en nieuwe bezoekers

Het festival richt zich op het bereiken van een breed publiek, van fervent theaterbezoeker tot nieuwe en jonge bezoekers. De opening van Feeling Curious? is de Nederlandse première van het dansfeest BISONTE. De Portugese danssensatie Marco da Silva Ferreira brengt met zes dansers en een bijbehorende soundtrack een uitnodiging om je diepste zelf te vieren. Te zien op het festival is ook The Dancing Public van Mette Ingvartsen, een voorstelling waar je wordt meegesleurd in het gevoel van bevrijding na oorlog, crisis of pandemie. Andere voorstellingen zijn onder meer Underdogs van Anne Nguyen over de mens die niet langer over het hoofd gezien wil worden en Seek Bromance van Samira Elagoz, een roadmovie-performance met twee transmannen over testosteron, de camera, macht en liefde.

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Het Rotterdamse Feeling Curious? heeft een onderscheidende en actuele programmering. Het festival is vernieuwend en aanvullend op het bestaande aanbod. Feeling Curious? richt zich op een relatief jonge doelgroep en op een breed en divers publiek, zowel uit Rotterdam als daarbuiten.

Data en locaties

Feeling Curious? vindt plaats van 27 september tot en met 8 oktober 2023 in alle zalen van Theater Rotterdam en op locatie bij TENT.


Projecten

>
>