Go Short - International Short Film Festival Nijmegen (2018-2019)

Ode aan de korte film

Projectnaam Go Short - International Short Film Festival Nijmegen (2018-2019)
Pijler Kunst & Cultuur
Aandachtsgebied Film, Mediakunst & Digitale Cultuur
Aanvrager Go Short - International Short Film Festival Nijmegen
Bijdrage van Fonds 21 € 35.000
€ 35.000

Go Short in Nijmegen is het enige festival in Nederland dat zich exclusief richt op het genre korte film. In vijf festivaldagen worden de beste nieuwe korte films van Europa vertoond. Ook worden elk jaar de Go Short Awards uitgereikt. Naast het competitieprogramma biedt het festival diverse focusprogramma’s, een uitgebreid randprogramma, educatieve activiteiten, workshops, feesten en ontmoetingsplekken. Het festival toont driehonderd films van zowel jonge makers als gevestigde namen en trekt jaarlijks zo’n negentienduizend filmliefhebbers.

 

Fonds 21 steunt dit project met een meerjarige toekenning voor 2018 en 2019.

Virtual Reality en muziekvideo's

Met de uitgebreide selectie zet Go Short weer een vernieuwend en actueel programma neer met de beste korte films van het afgelopen jaar. Met een eigen dynamiek, netwerk en een steeds groter publiek neemt de korte film een bijzondere plek in de filmwereld in. Het genre leent zicht bij uitstek voor het experimenteren met nieuwe technieken. Dit jaar heeft Go Short dan ook een eigen competitie voor 360° Virtual Reality-films. Ook is er een aparte competitie voor muziekvideo’s. In totaal dingen 133 films uit 28 landen mee voor de Go Short Awards. De winnaars komen meteen in aanmerking voor wereldwijd gerenommeerde filmprijzen als de Oscars, de BAFTA’s en de European Film Awards. Go Short heeft naast de filmprogrammering een uitgebreid educatief programma voor primair en voortgezet onderwijs.

 

Waarom steunt Fonds 21 dit project?

Go Short is een uniek festival binnen het bestaande aanbod van landelijke filmfestivals in Nederland. Het programma is van hoge kwaliteit met veel ruimte voor nieuwe ontwikkelingen en het festival wordt daarom hoog gewaardeerd door zowel professionals als publiek. Go Short is goed verankerd in de stad Nijmegen, de regio en het nationale en internationale filmcircuit. Het festival toont films van zowel jonge als gevestigde makers en heeft een stevig educatief programma.

Data en locatie

Go Short vindt plaats van woensdag 3 tot en met zondag 7 april in en rond filmhuis Lux in Nijmegen.


Projecten

>
>